Afbeelding
Foto:

Paul Haenen Brengt Vreugde in Floralis

LISSE n Theater Floralis presenteert een optimistische voorstelling waarin het publiek cabaretier/acteur/programmamaker Paul Haenen beter leert kennen en ook kan genieten van zijn vaak scherpe kijk op actuele gebeurtenissen.

Haenen komt op maandag 21 oktober naar Lisse. Het wordt een avond vol humor, ernst en inzicht. Met toch ook wat ruimte voor Margreet Dolman, dominee Gremdaat en dokter Valentijn. Altijd weer lichtpuntjes zien, ook als het even tegenzit: dat is de instelling van Haenen, in welke hoedanigheid ook. De mooie kanten van het leven vieren en niet bij de pakken neerzitten.

De voorstelling in Floralis (Floralisplein 69) begint om 20.00 uur. Kaarten zijn online (theaterfloralis.nl) te koop of aan de kassa. Extra verkooppunt: AntiekePrenten.nl, Heereweg 215, tel: 06-12795231.


Limited tour van The Renovators in De Zaak

Lisse n De Gewoonste Zaak had nooit verwacht de zeldzame gelegenheidsformatie The Renovators in dezelfde opstelling nog eens live in Lisse op het podium te zien en te horen. Maar op vrijdag 18 oktober staan ze er weer.

Wat spontaan begon als vakantie-invulling onder muzikale vrienden (gitarist Hollestelle, Bakker, Rook, Vangas en De Roeck), is uitgegroeid tot een succesvolle tour. Deze rockers van het eerste uur overleefden alles: van Herman Brood tot Wild Romance en nog veel meer. Hoewel dit zijn sporen heeft nagelaten, zijn de mannen nog altijd populair. Het repertoire? Onvergetelijk. Onverwoestbare classic rocksongs die toepasselijk lijken te zijn: Real Wild Child, Honky Tonk Woman, Riding with The King.

De Gewoonste Zaak is op vrijdag 18 oktober open om 20.00 uur. Het optreden is gratis en wordt rond 21.00 uur verwacht. Kijk voor meer info op www.degewoonstezaak.nu of op Facebook.


Dorpsdichter Alida leest voor in Rustoord

Lisse n Voorgelezen worden is en blijft leuk, of je nou jong of oud bent. Daarom werd er op de Nationale Voorleesdag op dinsdag 8 oktober traditiegetrouw voorgelezen bij woonzorgcentrum Rustoord. Dit keer las dorpsdichter Alida van Leeuwen de bewoners tijdens de lunch voor.

Tekst en foto: Esther Akerboom

De voorleeslunch werd georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Bollenstreek. Voorlezen kan helpen om het isolement waarin sommige ouderen verkeren te doorbreken en het is bovendien een prettige en makkelijk toe te passen dagbesteding.

Klein feestje

Van Leeuwen maakte er een klein feestje van. Zij las prachtig voor en betrok de ouderen bij de verhalen die zij voorlas uit het boek 'Ik weet nog goed...' van Joke de Jonge. Zij maakte de nodige herinneringen bij haar luisteraars los met vragen als: "Wie is er ook wel eens op Texel geweest?" en "Wie heeft er ook wel eens bij de boer gelogeerd?"

Leuke interactie

Annerieke Bouterse, activiteitenbegeleider bij Rustoord, vond het een geslaagde voorleeslunch. "We doen het al jaren en hebben de ene keer een wethouder, dan weer de burgemeester die komt voorlezen, elk jaar iemand anders. Maar ik heb nog niet eerder meegemaakt dat iemand zo'n leuke interactie had met de mensen, ze hebben echt genoten."

'Bewoners hebben echt genoten'

Afbeelding
Afbeelding