Binnen spelen is ook leuk! | Foto: pr
Binnen spelen is ook leuk! | Foto: pr Foto:

Extra pret in Linnaeushof in de herfstvakantie

regio n Tijdens de herfstvakantie, van zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober, biedt Linnaeushof een aantal extra indoor activiteiten aan.

Hiermee wil de grootste speeltuin van Europa er voor zorgen dat er ook op dagen met minder mooi weer voldoende te beleven is. De extra activiteiten, waaronder een stormbaan, een labyrint, verschillende shows en een kinderdisco, zijn inbegrepen in de entreeprijs.
Het speelseizoen van Linnaeushof loopt bijna ten einde. In het najaar merkt de speeltuin dat het weer steeds meer invloed heeft op de keuze van mensen van om een dagje uit te gaan. Hoewel de vooruitzichten voor de herfstvakantie goed zijn, zet Linnaeushof ook in op meer indoor speelplezier.
Naast het grote aanbod aan speeltoestellen en attracties in de buitenlucht beschikt Linnaeushof over een binnenspeeltuin, waarin kinderen zich prima kunnen vermaken als er even een buitje valt. Toch erkent het park dat dit niet voldoende is om een langere tijd lekker te kunnen spelen. Daarom heeft het management besloten om dit jaar, als experiment, tijdens de herfstvakantie meer overdekt speelplezier aan te bieden.
De extra activiteiten worden geplaatst en gehouden in de Wortelberg en onder de overkapping van het restaurant, waar een heus speelparadijs zal ontstaan. De activiteiten bestaan uit een stormbaan van 13 meter, een opblaasbaar labyrint van ruim 6 bij 6 meter, een interactief reactiespel, een 3 in 1 springkussen, een ballenbad, dagelijks drie verschillende shows van speeltuin mascotte Bennie Broek en een kinderdisco als afsluiting.
Meer informatie over openingstijden en ticketprijzen zijn te vinden op de website, www.linnaeushof.nl.


Brainstormavond voor jonge mantelzorgers

Lisse/HILLEGOM n WelzijnsKompas en Jongerenwerk organiseren een brainstormavond voor jonge mantelzorgers van 10 t/m 16 jaar uit Hillegom en Lisse, inclusief een leuke activiteit. Deze wordt gehouden op maandagavond 4 november jongerencentrum de Greef, Ruishornlaan 21.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot en met 23 jaar, die opgroeien met een naaste die een beperking, psychische problemen of een verslaving heeft, of langdurig ziek is. Zij hebben bijvoorbeeld een moeder met depressieve periodes, een vader die te veel drinkt, een broertje met autisme of een zusje met kanker.

Vraaggericht

In plaats van dat er bedacht wordt wat jonge mantelzorgers nodig hebben, geeft de jonge mantelzorger aan wat hij of zij nodig heeft. Dit wordt gedaan tijdens de brainstormsessie.

Na het brainstormen gaan de jonge mantelzorgers glas graveren. Deze avond staan deze jongeren centraal en ontmoeten zij andere jonge mantelzorgers.

Aandacht en passende ondersteuning

Een op de tien jongeren is mantelzorger. Jonge mantelzorgers hebben taken en zorgen die niet altijd passen bij hun leeftijd.

Vaak zorgen ze meer dan leeftijdgenoten voor anderen. Denk hierbij aan het letten op het innemen van medicijnen, of het naar school en bed brengen van een broertje of zusje. Naast het zorgen voor gaat het echter ook vaak om het zorgen maken om.

Hoe zal de volgende ziekenhuisafspraak gaan? Wie zorgt er voor mijn broertje en zusje als mama het niet meer kan doen?

De situatie thuis kan een grote impact hebben op hun leven. Jonge mantelzorgers zijn hele normale kinderen en jongeren, met een bijzondere thuissituatie. Ze zijn niet zielig, maar verdienen wel aandacht en passende ondersteuning.

Aanmelden kan nog tot 30 oktober

De brainstormavond vindt maandag 4 november van 19.00 tot 21.00 uur plaats bij jongerencentrum de Greef, Ruishornlaan 21. Het programma bestaat uit een welkom, 30 seconds, brainstormen en glas graveren.

De bijeenkomst is bedoeld voor jonge mantelzorgers van 10 tot en met 16 jaar uit Hillegom of Lisse. Bij voldoende deelnemers maakt de organisatie een indeling naar leeftijd. Aanmelden kan tot en met woensdag 30 oktober via info@welzijnskompas.nl. Deelname aan de activiteit is kosteloos.