Workshop penningmeester

REGIO n In iedere stichting of vereniging gaat geld om, soms relatief veel geld. Hoe is dit als penningmeester zo goed en efficiënt mogelijk te beheren, zodat enerzijds tijd bespaard wordt en anderzijds gezorgd wordt voor een betrouwbare financiële verantwoording? Volg de workshop penningmeester van WelzijnsKompas Hillegom-Lisse, Welzijn Teylingen en WElzijn Noordwijk. Ook voor het bestuur en de kascommissie is het zinvol om te weten dat de penningmeester de zaken op orde heeft.

De workshop biedt een goede basis voor elke penningmeester en is ook geschikt voor mensen die de rol van penningmeester bij een vereniging of stichting op zich willen gaan nemen. Er is tijdens deze workshop ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

Nuttig

Eerdere deelnemers zijn erg enthousiast over de workshop, die goed aansluit bij de vragen die er leven. Enkele reacties waren: "Voor herhaling vatbaar, zeker voor verenigingen die het gemist hebben." en "De cursus gaf een goed beeld van wat er bij komt kijken; het was een zeer nuttige avond."

Warmond

De workshop wordt maandag 18 november verzorgd door Van Velzen accountants en adviseurs op hun kantoor aan de Wasbeeklaan 3 te Warmond. Ontvangst met koffie van 19.15 uur, de workshop duurt van 19.30 tot 22.00 uur.

Aanmelden voor de workshop penningmeester kan via www.vrijwilligersacademiebollenstreek.nl/aanbod/meer_informatie/65/1

Programma

De workshop gaat in op de volgende zaken:

• Functies/taken penningmeester

• Inrichting en efficiënt voeren van de administratie

• Kascommissie

• Overige onderwerpen in het kort, zoals verzekeringen, ANBI, subsidies en btw.