Afbeelding
Foto:

Grote opkomst bij speciale ouderavond over pubers op Fioretti

LISSE n De ouderraad van het Fioretti College Lisse en het netwerk Bewust Bollenstreek hielden vorige week maandag een speciale ouderavond. 'BewustFio' stond in het teken van het omgaan met gevoelens en emoties van pubers van de 21e eeuw. Dat daar behoefte aan was bleek uit de uitzonderlijk grote opkomst.

Het Fioretti College in Lisse mocht rekenen op een volle aula bij de start van de avond. Na een welkomstwoord van een enthousiaste conrector Mark de Kievit werd het woord gegeven aan Julie Spijker-Nash (ouderraad) en Angela Roelen (Bewust Bollenstreek). Hun hartstochtelijk pleidooi richtte zich vooral op dat ouders, professionals en school veel meer mogen gaan samenwerken in het begeleiden van pubers. De woorden 'Samen staan we sterker' kwamen deze avond regelmatig naar voren.

Nadat pubercoach Marieke Ringrose (foto) van praktijk BlijLeven met verhelderende vragen het publiek had opgewarmd, gingen de ouders actief aan de slag in de diverse lokalen. Daar werden drie rondes van zeven verschillende workshops gegeven door professionals van Bewust Bollenstreek met thema's als het omgaan met verlies, verbindende communicatie met je puber, en 'regels of loslaten'.

Naast de workshops in de lokalen, was er gelegenheid om vragen te stellen aan de 15 standhouders op de markt in het atrium. Tijdens de avond werd al heel positieve feedback ontvangen van de ouders. Dat konden zij doen op een zogenaamd gastenboek aan de muur. Dat én de grote opkomst (er waren bijna 300 aanmeldingen ontvangen) is voor het Fioretti College én voor Bewust Bollenstreek meer dan genoeg reden om de avond een vervolg te geven. Bewust Bollenstreek heeft inmiddels van twee scholen in de regio al interesse ontvangen om een soortgelijke avond te organiseren en roept andere scholen op om contact op te nemen. De bezoekers van BewustFio ontvangen een enquête met de vraag aan welke onderwerpen zij behoefte hebben op een volgende avond. Daar spelen de ouderraad van het Fioretti College en Bewust Bollenstreek graag op in.