Afbeelding

Hockey dames Hisalis winnen overtuigend; heren verliezen kostbare punten

Lisse n De wedstrijd van Hisalis dames1 was een wedstrijd die gewonnen moest worden om dichterbij de top 3 te komen.

Hisalis begon goed: zette Abcoude vast op eigen helft en er waren mooie aanvalsacties die er vooralsnog niet ingingen. Hisalis hield vol met het creëren van kansen en uiteindelijk belandde de pass van Tess van Bochove in de stick van Dominique Hoogendoorn die aan de cirkelrand stond. Ze sloeg met haar forehand de bal snoeihard het doel in: 1-0.

Het tweede kwart liep beduidend minder voor Hisalis. Abcoude slaagde er zelfs in om een tegendoelpunt te maken uit een corner. Hierdoor gingen de teams de rust in met 1-1. Het derde kwart werden weer enkele acties gecreëerd vanuit een goede opbouw. Benice Wielinga had nog een super mooie tip die net voor het doel langs rolde.

Hisalis slaagde erin om op voorsprong te komen door een perfecte pass van Linde de Haas op Tess van Bochove, die daarna een actie langs de rechterkant kon maken en de bal zelf het doel in sloeg: 2-1. Helaas voor Hisalis kreeg Abcoude kort daarop nog een kans die ze met succes afrondden zodat het weer 2-2 gelijkt stond.

Uiteindelijk werd het harde werken toch beloond in het laatste kwart. Met doelpunten van Van Bockove en Zoë Duivenvoorden werd de eindstand 4-2.

Heren

Tegenstander Athena uit Amsterdam stond gelijk met Hisalis in de competitie, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De bezoekers drongen direct aan en kwamen na 10 minuten al op 0-1 voorsprong na een snel genomen vrije slag op de 23 meter lijn die de verdediging niet goed wist te verwerken. Aan het einde van het eerste kwart kreeg Hisalis een strafcorner mee, de bal werd niet goed aangenomen en belandde in een scrimmage van spelers rond de strafbalstip.

Uiteindelijk was het Hidde Kuiper die de bal handig vanuit de draai hard het doel van Athena in kon schieten: 1-1. Kort daarop waren en nog twee grote kansen voor Kuiper maar die gingen in het zijnet en naast. In het tweede kwart waren er nog enkele strafcorners voor Hisalis maar de harde kogels van Boudewijn Broersen werden vakkundig gestopt door de keeper van Athena en ook de varianten strandden door wat onnauwkeurige aannames. Kort voor rust leidde een snelle counteractie van Athena tot een 2-1 overtal situatie voor het doel van keeper Pim Vreeken, maar de terugstormende verdediging van Hisalis dwong uiteindelijk de aanvalsslag van de Athena spits naast het doel.

De tweede helft liet kansen zien voor beide kanten, Hisalis kreeg opnieuw strafcorners mee die gingen er niet in. Uiteindelijk was Athena nog wel succesvol door een van hun strafcorners hoog in het net te pushen: 1-2 voor de bezoekers.

Nog twee gevaarlijke strafcorners werden gekeerd door respectievelijk de Hisalis uitloper en de keeper zodat de schade beperkt bleef.

Hisalis bleef als team bleef hard werken om er nog een gelijkspel uit te halen en kregen nog meerdere kansen, de ballen troffen echter geen doel. Athena hield gecontroleerd haar voorsprong vast dus de eindstand bleef op 1-2 steken.

(Verslag: Tess van Bochove, foto: Sam Hoekstra. Foto's H1: Henk Cozijn)