Afbeelding
Foto: Picasa

Samen zwemmen als het alleen niet kan

Lisse/Hillegom n Inwoners van Lisse en Hillegom die graag willen zwemmen, maar dit wegens bepaalde beperkingen niet kunnen, krijgen de kans om samen met hun maatje te zwemmen in het Sportcentrum De Waterkanten. Gezondheidsproblemen, mobiliteitsproblemen of een klein sociaal netwerk kunnen in de weg zitten waardoor een bezoek aan het zwembad niet mogelijk lijkt. Tóch is het mogelijk om mee te doen met Zwemmaatjes.

Elke eerste maandag van de maand wordt Zwemmaatjes georganiseerd. Zwemmaatjes is een samenwerking tussen WelzijnsKompas en Sportfondsen Lisse en wordt ondersteund door de Edwin van der Sar Foundation. Iedereen is welkom om samen met bijvoorbeeld partner, vriend, buurvrouw, familielid of mantelzorger op eigen tempo te bewegen in het warme water. Sportcentrum De Waterkanten is erop ingericht dat iedereen zonder problemen kan bewegen in het water.

Er zijn liften, tilliften, speciale rolstoelen en rollators aanwezig.
Doordat het deelnemersaantal flink is toegenomen, is WelzijnsKompas op zoek naar vrijwillige zwemmaatjes. Vrijwilligers die het leuk vinden om eens per maand samen met iemand te bewegen in het water.

Om deel te nemen aan Zwemmaatjes of bij interesse als vrijwilliger kan er contact opgenomen worden met Buurtwerker Dionne Scheepmaker: d.scheepmaker@welzijnskompas.nl / 0252-757100. Aanmelden om deel te nemen kan ook digitaal via: www.sportfondsenlisse.nl. Aanvang: 11.45 uur, meezwemmen kost 5 euro per duo inclusief een kop koffie of thee.


Jazzy Sunday Afternoon

Hillegom n Op de eerste dag van de wintertijd in 2019, zondag 27 oktober, is er in hotel-restaurant Villa Flora weer live jazz.

Werd de rol van gastsolist op de laatste zondag van de maand september vervuld door rietblazer Jan Wouter Alt, is er in oktober wederom een saxofonist aan zet in de persoon van Marc Hazenberg. Deze saxofonist heeft echter een heel andere stijl in het repertoire dat gebracht gaat worden met het jazztrio van pianist Cees Diepeveen, op contrabas Hans Brouwer en drummer Rob Janse.

Was in de muziek van september de invloed van de traditionele jazz merkbaar, zo zal op 27 oktober het "swing to bop" accent hebben in de te spelen setlist.

Hazenberg heeft een arbeidzaam leven gehad als huisarts, maar daarnaast in de vrije tijd altijd de saxofoon trouw gebleven. In de middelbare schoolperiode al actief in jazzbandjes, vervolgens in Delft met het Studenten Jazzorkest en nu (als gepensioneerd huisarts) nog steeds in diverse regionale jazzformaties. Leermeesters waren voor hem Herman de Wit (Herbie White), Fred Leeflang en Thomas Streutgers.

Jazzy Sunday Afternoon is dit keer in het Grand Café van Villa Flora omdat het restaurantgedeelte en de bar één van de locaties is van het Hillegomse Bokbier Event. Het jazzoptreden is gratis toegankelijk in hotel-restaurant Villa Flora, Hoofdstraat 55.