Het sumoworstelen buiten was een populair onderdeel van Greeffest. | Foto: Esther Akerboom
Het sumoworstelen buiten was een populair onderdeel van Greeffest. | Foto: Esther Akerboom Foto: Esther Akerboom

Sumoworstelen op derde Greeffest

Lisse n In jongerencentrum De Greef werd afgelopen weekend het jeugdfestival Greeffest gehouden en ondanks het weer was het volgens de organisatoren een leuk event met een flink aantal bezoekers.

Door Esther Akerboom

Het was de derde keer dat Greeffest werd georganiseerd door het jongerenwerk van Welzijnskwartier en Bescal. Voor de ongeveer 80 kinderen en jongeren die het festival bezochten was er werkelijk van alles te doen. Ze konden zich uitleven op een springkussen of het voetbalveldje, er waren binnen en buiten spelletjes, dansen kon tijdens de Silent disco, en muziek maken in de nieuwe multimediaroom. Ook werden workshops gegeven die volgens jongerenwerkers Jonna Wortman en Niels Krijgsman erg in trek waren. "De workshops slijm maken en glas graveren trokken heel veel deelnemers. Maar ook de Silent disco, de speeltoestellen en spellen buiten, zoals het sumoworstelen en het levend 'Whack a mole'-spel waren heel populair," vertelt Krijgsman enthousiast. Tijdens dit festival was ook de officiƫle opening van de multimediaroom. Speciaal hiervoor was een aantal leden van de gemeenteraad gekomen. Zij kregen een barbecue aangeboden en een muziekworkshop van een oud-bezoeker van het jongerencentrum. "Zo hebben we laten zien wat wij kunnen aanbieden en betekenen voor jongeren", aldus Krijgsman.

Wortman was vooral erg te spreken over de inzet van de vrijwilligers. "Onze eigen jongeren hebben zich geweldig ingespannen om alles goed te laten verlopen. Ze hebben bijzonder hard gewerkt en ons veel werk uit handen genomen. Ik ben erg trots op ze."


John van der Tol genomineerd voor ambtenaar 2019

REGIO n John van der Tol, ambtenaar accountmanager bedrijven HLTSamen maakt kans om Ambtenaar van het Jaar 2019 te worden. De nominaties zijn vanaf eind vorige week te vinden op de website publiekdenken.nl.

In de lijst van 100 genomineerden staat John van der Tol, als enige uit de Duin- en Bollenstreek op plaats 47. Iedereen kan stemmen tot en met woensdag 31 oktober 18.00 uur op de website van Publiek Denken. Niet alleen ambtenaren en collega's mogen stemmen op hun favoriete kandidaat, maar ook inwoners en het bedrijfsleven.

Op donderdag 10 december worden de prijs voor de Ambtenaar van het Jaar en de Publieksprijs van de PD Top 100 uitgereikt. Op dinsdag 17 december wordt de PD Top 100 in het magazine, via de website en de e-nieuwsbrief bekendgemaakt. Ook wordt verslag gedaan van het juryberaad.