Leo Weijers geeft lezing over muziekjaar 1967

Lisse n Auteur en pophistoricus Leo Weijers geeft woensdagavond 6 november een lezing, voorzien van muziekfragmenten, over het flowerpowerjaar 1967 en hij signeert dan zijn nieuwe boek 'Flower power beat experience -de kracht van liefde, bloemen en muziek'.

De lezing vindt plaats bij Grimbergen Boeken, Heereweg 237. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Toegang is gratis. Het is een avond vol nostalgische herinneringen, hippies, muziek, koffie met cake vooraf, een hapje en een drankje erna en een quiz met leuke prijzen.

1967 was een bijzonder muziekjaar met het Monterey International Pop Music Festival, Boudewijn de Groot tussen zijn albums 'Voor De Overlevenden' en 'Picknick' in, de eerste voorstellingen van de hippiemusical 'Hair', sunshinepop, Monkeemania, de hoogtijdagen van de Nederbeat, de festivals 'Hai in de Rai', 'Flight to Lowlands Paradise' en de 'Hippy Happy Beurs voor tieners en twens' in Ahoy, en nog veel meer.

Aanmelden kan ter plaatse in de winkel of via het e-mailadres info@grimbergenboeken.nl.


BuurtAED-actie in Treslong van start via site

Hillegom n Wijk Treslong is een actie gestart om geld op te halen voor een AED in de buurt.

Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting willen de buurtbewoners van de wijk Treslong geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. Meer informatie over de actie staat op www.buurtaed.nl.

Initiatiefnemer van de actie, Stefano Romijn: "Hartveilig wonen is van levensbelang. Met een BuurtAED in onze wijk kunnen we mogelijk levens redden."

Elk jaar krijgen zo'n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70 procent van de gevallen vindt zo'n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als we binnen 6 minuten kunnen starten met reanimeren met een AED.

Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer.

Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van van Treslong zo'n '6-minutenzone' te maken is er een AED nodig die dag en nacht beschikbaar is en zal worden aangemeld bij het oproepsysteem van HartslagNu. Dit is een website/ App waarbij mensen zich kunnen aanmelden als burgerhulpverlener.

Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED's aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.