Natuurwerkdag bij 't Huys Dever

Lisse n Wie tijdens de landelijke Natuurwerkdag op zaterdag 2 november de handen uit de mouwen wil steken, kan terecht bij 't Huys Dever in Lisse.

De jaarlijkse Natuurwerkdag is bedoeld om mensen op een leuke manier kennis te laten maken met het groene erfgoed in de regio. Bij de middeleeuwse donjon aan de Lissese Heereweg 349a worden wilgen geknot en er is het nodige snoeiwerk rond de slotgracht. Er zijn ook lichte werkzaamheden die door kinderen kunnen worden gedaan. Samen met De Groene Motor Zuid-Holland zorgt 't Huys Dever voor goed gereedschap, handschoenen, koffie, thee en een lekkere lunch. Informatie en aanmelden via www.natuurwerkdag.nl.


Sparren met ondernemers

Lisse n Als ondernemer sta je er vaak alleen voor. Dat is meestal geen probleem, maar soms zijn er situaties waarin je zou willen 'sparren' met een onafhankelijke adviseur, die langjarige kennis en ervaring in huis heeft.

Voor die situaties kun je een beroep doen op adviseurs van Stichting Ondernemersklankbord. Zij werken op basis van vrijwilligheid. Zij geven advies op allerlei terrein: bij de start van een bedrijf, marketing, hoe meer omzet, financieel advies, opvolging, bedrijfsbeƫindiging of het voorkomen van een faillissement. Dinsdag 29 oktober van 14.00 tot 16.00 uur houdt Ondernemersklankbord gratis inloopspreekuur voor ondernemers bij ISD Bollenstreek, Hobahostraat 92. Meer informatie: www.ondernemersklankbord.nl.


Monument voor overleden kinderen

regio n Op begraafplaatsen van kerken van de parochie Heilige Willibrordus in De Zilk, Hillegom en Lisse komen monumenten voor ongedoopte, gestorven kinderen.

Die kinderen mochten in het verleden niet in gewijde grond begraven worden. Een vraagstuk binnen de kerk omdat het ouders van de gestorven kinderen veel pijn deed. De latere paus Benedictus XVI startte met een onderzoek in zijn kardinaalstijd. Kinderen kwamen volgens het geloof in het voorgeborchte, een plek aan de rand van de hemel waar ze God niet konden aanschouwen. Die gedachte wordt nu losgelaten. De monumenten zullen gezegend worden rond de Allerzielenvieringen. Op de monumenten komt te staan: In liefde gedragen. Veilig in Jezus'armen.

Het gaat om de Sint Martinuskerk en Sint Jozefkerk in Hillegom, De Heilige Hartkerk in De Zilk, de Mariakerk en de H.H. Engelbewaarderskerk in Lisse. De begraafplaats van de Sint Agathakerk in Lisse heeft al een dergelijk monument.