European Chamber Music Academy in het Koetshuis

Lisse n In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof treden dinsdag 29 oktober vier internationale klassieke muziekensembles op: Trio Aralia, Le Bateau Ivre, het Zèta Trio en Quatuor Adastra.

Ze zijn bijeen in het Koninklijk Conservatorium van Den Haag in het kader van de European Chamber Music Academy (ECMA). De vier ensembles treden op met een zeer gevarieerd programma: Trio Aralia speelt het Piano Trio nr.1 van Rachmaninov, Le Bateau Ivre vervolgt met Marionnettes voor fluit, viool, altviool, cello en harp van Lajtha. Daarna speelt het Zèta Trio het Piano Trio nr. 1 van Sjostakovitsj. Het concert wordt afgesloten door Quatuor Adastra met het Strijkkwartet van Ravel.

Het concert betekent een prachtige kans om ook in het Koetshuis te genieten van de mooiste kamermuziek op internationaal niveau. Het concert begint om 20.15 uur, Koetshuis open vanaf 19.30 uur. Kaartverkoop en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl. Voor meer informatie: cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch 0252-465555.


Comedy & Drinks in De Greef met Thijs Kemperink

Lisse n De Twentse cabaretier Thijs Kemperink staat vrijdag 25 oktober op de planken bij Comedy & Drinks in De Greef, Ruishornlaan 21. Een mix tussen stand-upcomedy, clubgevoel en een avond uit om meer jongeren naar het theater te trekken.

De Greef vormt elke vierde vrijdag van de maand het toneel voor een gezellige avond met bekende comedians uit heel Nederland. Maximaal 80 kaarten beschikbaar, dus wees snel als je erbij wil zijn. De entree bedraagt 10 euro, na de show blijft de bar tot 01.00 uur geopend om af te sluiten met een drankje.

Thijs Kemperink kreeg een viersterrenrecensie in het Dagblad van het Noorden. Thijs is een rasechte verhalenverteller, geboren en getogen Tukker, en maakte met zijn laatste programma ook naam in de rest van Nederland. Comedy & Drinks is een samenwerking tussen Bescal, Stichting Theater Floralis en YOUTH Bollenstreek. Meer info en tickets via www.degreeflisse.nl. Tickets zijn ook verkrijgbaar aan de kassa van Floralis en aan de deur bij De Greef.


Wie wordt buurtsportcoach 2019?

regio n Buurtsportcoaches zijn professionals die in de wijk verbinden en sport en bewegen versterken. Ter stimulans en inspiratie is de 'Buurtsportcoach van het jaar' in het leven geroepen.

De Stimuleringsprijs Buurtsportcoach 2019 is bedoeld voor een buurtsportcoach die zichzelf onderscheidt van de massa en inspirerend is voor collega's. Het is bestemd voor de buurtsportcoach die impact maakt met zijn/haar werkzaamheden en het werk van de buurtsportcoach in de etalage zet. Het gaat niet om de beste buurtsportcoach, het gaat om de buurtsportcoach die onderscheidend is in zijn/haar werk. Een buurtsportcoach kan aangemeld worden door bijvoorbeeld een collega, leidinggevende of samenwerkingspartner. Tot 29 oktober is het mogelijk om te nomineren via: www.wijbuurtsportcoaches.nl. De Stimuleringsprijs Buurtsportcoach is een publieksprijs. De winnaar krijgt alle eer, inclusief een mooi aandenken en een geldprijs van 1500 euro.