Een kwart slag verkeerd? Nee hoor, de foto staat zo goed! | Foto: PixCel.fr
Een kwart slag verkeerd? Nee hoor, de foto staat zo goed! | Foto: PixCel.fr Foto:

Greta scoort hoge ogen op paal-fitness toernooi

Hillegom n De in Litouwen geboren Hillegomse Greta Berkelyte-Zwaan, stond deze maand in de finale van het Olympic Venue paal-fitness, in Montreal. De 30-jarige heeft naast haar sportieve activiteiten op professioneel niveau, gewoon een full-time baan.

"Een groot gedeelte van mijn leven heb ik besteed aan verschillende sporten op een verdienstelijk niveau", vertelt ze. "Toen paal-fitness op mijn pad kwam in 2015 was ik meteen verkocht. Ik had nooit verwacht dat deze hobby zo'n groot deel van mijn leven zou bepalen.

Dit jaar is een heel bijzonder jaar voor mij. Nadat ik op nationaal niveau werd gekwalificeerd voor het WK in Canada kwam een droom voor mij uit: 4 oktober nam ik deel aan de finale in het Olympic venue in hartje van Montreal. Hier kwamen zo'n 300 topatleten samen om te strijden voor het eremetaal. Het is mijn gelukt om op de 23ste plek van de wereld te eindigen in mijn categorie, senior woman. Dit is het hoogst mogelijke niveau voor vrouwen in deze sport."

De weg naar succes was misschien nog wel een grotere prestatie voor de Hillegomse. Naast de pijntjes en blessures die ontstaan door de zware trainingsduur van 15 uur per week ondervond ze ook grote problemen om een geschikte trainingsplek te vinden. Dit omdat de ruimte waarin getraind kan worden, moet beschikken over een plafondhoogte van 4 tot 5 meter.

De paal-fitness studio's in de omgeving waren helaas niet of beperkt beschikbaar voor privétrainingen. "Nadat ik eindelijk een plek had gevonden, kwam het onfortuinlijke nieuws na twee maanden dat deze is opgegaan in vlammen.

Middels improvisatie en een sportschool in Roelofarendsveen heb ik mijn routine nog af kunnen maken. Na deze tocht heb ik besloten om mijn routine te baseren op een krijger. In het leven zijn we dat allemaal, met de pieken en dalen die we doorstaan en zo strijden we door: What doesnt kill us, makes us stronger!"


Bewegen voor het brein

LISSE n Zes enthousiaste studenten gaan op 1 november 12 uur lang zwemmen in De Waterkanten voor de Edwin van der Sar Foundation. Voor hun opleiding Commerciële economie moeten zij op een creatieve manier geld inzamelen voor het goede doel.

De Edwin van der Sar Foundation realiseert projecten ter ondersteuning van mensen met niet-aangeboren hersenletsel door middel van revalidatie, participatie en preventie. Een van de projecten die zij organiseren is zwemmen. "Dit zijn zwemlessen met speciale begeleiding en speciale omstandigheden voor mensen met hersenletsel, omdat regulier zwemmen voor deze mensen niet mogelijk is door hun beperking. Dit kost erg veel geld en graag willen wij de Foundation ondersteunen door geld op te halen voor dit project", vertelt Augi Tapper, een van de studenten. De groep gaat 1 november om 07.00 uur beginnen aan de zwemmarathon en iedereen is welkom om ze aan te moedigen. De studenten houden aansluitend ook een discozwemavond voor kinderen tot en met 14 jaar met minimaal zwemdiploma A. Dit doen zij in het thema Halloween. Hierbij gaat een deel van de opbrengst naar de Edwin van der Sar Foundation. Wilt u ook mensen met hersenletsel helpen? Stuur gerust een mailtje naar bewegenvoorhetbrein@hotmail.com en de studenten laten zo spoedig mogelijk weten wat u kunt beteken voor dit goede doel. Of kijk op www.lissernieuws.nl en doneer via Tikkie.