Aanschuiven bij de Tafel van WelzijnsKompas

Lisse n De Tafel van WelzijnsKompas is elke maandag van 15.00 tot 16.30 uur te bezoeken in de bieb aan de Koninginneweg 79A. Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, vrijwilligerswerk, zelfstandig wonen of sociale contacten.

Op maandag 4 november is buurtwerker Dionne Scheepmaker aanwezig. Zij gaat graag in gesprek met belangstellenden over de buurt, vrijwilligerswerk of vrijetijdsbesteding. Aanschuiven bij de Tafel van WelzijnsKompas is geheel kosteloos. Men kan een test doen om te ontdekken welk vrijwilligerswerk bij hen past. Of een afspraak maken voor een adviesgesprek met een van de adviseurs van WelzijnsKompas. Wie alvast op zoek wil naar activiteiten of vrijwilligersvacatures kan eens een kijkje nemen op www.vrijetijdbestedinglisse.nl of www.welzijnskompas.nl. De vacaturebank wordt regelmatig aangevuld. Voor meer informatie en/of vragen kan men contact opnemen met Ingrid van der Ploeg van WelzijnsKompas Hillegom-Lisse via (0252) 757 100, bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur.


Vrouwencafé in De Meerkoet

LISSERBROEK n In de huiskamer van dorpshuis De Meerkoet wordt iedere eerste vrijdag van de maand een vrouwencafé gehouden.

Op informele wijze een drankje en hapje met elkaar doen. Vanaf 20.30 uur is het café geopend. Neem gerust een vriendin of buurvrouw mee, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd! De eerste avond was zeer geslaagd; een hoop gezellige vrouwen wist de weg naar De Meerkoet te vinden. Het eerstvolgende vrouwencafé is vrijdag 1 november aan de Krabbescheerstraat 1.