Wat te doen met alle digitale foto's

Hillegom n De Computerinstuif van Plein28 is dé plek waar iedere woensdagochtend vrij kan worden binnenlopen met vragen over de computer, tablet of smartphone.

Er zijn meerdere vrijwilligers en ambassadeurs van SeniorWeb beschikbaar om vragen te beantwoorden. Elke eerste woensdag van de maand is er ook een workshop. Woensdag 6 november geeft gastheer Kees Vork een workshop over het archiveren van foto's. Na de koffiepauze is het de bedoeling dat deelnemers zelf aan de slag gaan met archiveren. Andere vragen op het digitale vlak kunnen ook gesteld worden: daarom wordt deelnemers aangeraden om eigen computer, laptop, tablet of mobiele telefoon mee te nemen. De workshop duurt van 10.00 tot 12.00 uur in het leer- en ontmoetingscentrum Plein28 aan het Henri Dunantplein 28. Meer info via Marije Pots, m.pots@welzijnskompas.nl of bel: 06 - 40644805. Of surf naar de site: www.seniorweb.nl / www.plein28.nl.


Webinar 'Pubers en emoties'

REGIO n Het Centrum voor Jeugd en Gezin houdt met Tischa Neve op 12 november een webinar over emoties in de puberteit.

Het is bedoeld voor alle ouders én kinderen tussen 10 en 16 jaar. Als ouder van een puber herken je het misschien wel: heftige en wisselende emoties bij je opgroeiende kind. Alsof je elkaar ineens niet meer begrijpt en kunt aanvoelen. En zo is het ook. Je puber gaat door een rollercoaster van veranderingen en uitdagingen. Hoe kun je hier als puber en als ouder mee omgaan? In dit webinar, een online lezing, geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve jou én je puber uitleg en tips over het omgaan met emoties in de puberteit. Meld je snel aan via www.cjgcursus.nl. Het webinar duurt van 19.30 tot 20.30 uur.