Workshop in 't KrantCafé Lisse

LISSE n In 't KrantCafé, dat gehuisvest is in 't Poelhuys aan de Vivaldistraat 4, is er elke eerste vrijdag van de maand een workshop voor senioren.

De deskundige leiding is in handen van Patricia de Jong. Op vrijdag 1 november staat schilderen als beroemde oude meesters op het programma. De werken van enkele bekende schilders, zoals Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh en Piet Mondriaan, worden toegelicht. Vervolgens neem je vol opgedane inspiratie zelf de kwast ter hand! De workshops zijn van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname kost 5 euro per keer inclusief alle materialen. Om organisatorische redenen moet u zich vooraf aanmelden bij mevr. Lida Zoet, telefoon 410331 of e-mail: lidazoet@hotmail.nl. Voor nadere informatie zie ook www.deparaplu-lisse.nl en www.prutsenpracht.nl.


Lisse is jonge doctor rijker

Lisse n Marianne Schippers, telg uit een bekende Lissese familie is onalngs aan de Universiteit Leiden gepromoveerd tot doctor in de klassieke taal- en letterkunde.

Ze heeft een proefschrift geschreven over Griekse en Latijnse welsprekendheid: 'Dionysius and Quintilian. Imitation and Emulation in Greek and Latin Literary Criticism', onder supervisie van prof. dr. Ineke Sluiter en dr. Casper de Jonge. Veel familieleden en vrienden waren aanwezig bij de feestelijke promotieplechtigheid in de Senaatskamer van het Leidse Academiegebouw. Fotograaf Koos Schippers uit Lisse – oom van Marianne – maakte een fotoreportage.


Maak kennis met badminton

Lisse n Badmintonvereniging Lisse opent zaterdag 2 en maandag 4 november weer de deuren voor de maandelijkse badmintoninstuif voor jong en oud. Kom kennis maken met de gezellige vereniging. Voor meer info kijk op www.bvlisse.com of mail naar voorzitter@bvlisse.com.


Dankdagviering

Hillegom n In het Open Hof is woensdag 6 november om 20.00 uur een oecumenische dankdagviering zijn.

Deze oecumenische dienst wordt voorgegaan door de protestantse predikant Wim Zaagsma en katholieke diaken Iwan Ossenweijer. Het is een oude traditie die weer in ere is hersteld.