Afbeelding
Foto:

KNA de vloer op met Tulp!

hillegom n Toneelvereniging KNA staat dit najaar op de planken met het stuk Tulp, een grappig, luchtig, kort stuk over een familie die elkaar treft op de bloemschikcursus die oma georganiseerd heeft.

Oma denkt dat ze niet lang meer te leven heeft en wil graag nog iets leuks doen met haar familie. Er komt echter weinig van bloemschikken terecht door de onderlinge discussies. Het publiek maakt kennis met haar twee zonen en dochter, haar schoondochter, kleindochter en de vriendin van haar jongste zoon. Zoon Hendrik en zijn vrouw hebben de grootste moeite om hun overactieve dochter Elfje rustig te houden. Elfje gooit er regelmatig ongewenste taal uit, tot grote frustratie van haar moeder.
Dochter Ellen komt rechtstreeks uit de kroeg, lijkt het wel en gaat op de cursus nog even gezellig door met drinken. De jongste zoon heeft zijn nieuwe vriendin meegenomen, de wat oudere Samantha. Samantha is nogal wisselvallig, wat resulteert in regelmatige woede uitbarstingen. En dan hebben we nog Ronny. Ronny is een kunstenaar, een dichter en een beetje vaag.

Discussies over bananen, oma's diarree en homo's zorgen er voor dat Fleur, de cursusleidster, er maar niet in slaagt haar passie voor bloemen over te brengen aan haar bijzondere cursusgroepje. Het stuk wordt kleinschalig gebracht in de Kulturele Raad in Hillegom.

Per voorstelling zijn dertig kaarten beschikbaar zijn en er worden totaal vijf voorstellingen gespeeld verspreid over drie dagen (vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 november). Aangezien het stuk ongeveer 50 minuten duurt, is er geen pauze. Voor de voorstelling is het mogelijk om lootjes te kopen voor de loterij.

Na afloop worden er prijzen verloot.

Meer info: www.toneel-kna.nl.


Ondernemersborrel

Hillegom n Iedere vierde woensdag van de maand houdt InitiatiefRijk Hillegom samen met MeerBusiness Duin- en Bollenstreek en KoopCentrum Hillegom de Ondernemersborrel.

Bij de oktobereditie werden onder de aanwezigen vijf exemplaren verloot van het boek Fatale keuzes van de Hillegomse Nina Verheij. Zij is in het dagelijks leven werkzaam bij IRH. Fatale keuzes is haar debuut. De winnaars kregen een gesigneerd boek. Woensdag 27 november is er weer een borrel in hotel Flora.