Afbeelding
Foto:

Crossen door de bossen

regio n De NSL Boscross is traditiegetrouw de eerste wedstrijd van de NSL na de zomerperiode. Zondag 10 november geeft de NSL het startsein van een mooi en pittig parcours. Deze hardloopwedstrijd start vanaf het Piet Florisdal, Duindamseslag, Randweg 25 in Noordwijk.

Wedstrijdloper of recreant? Iedereen is welkom. Het parcours voert over de prachtige bospaden en kent mooie geaccidenteerde gedeelten. Deelnemers kunnen kiezen uit 5 of 10 km, respectievelijk 2 of 4 ronden. Voorinschrijving via www.av.nsl.nl tot en met 8 november. Inschrijven en ophalen van startnummers kan voor de wedstrijd vanaf 9.30 uur bij het Piet Florisdal. De start is om 11.00 uur.

Op de wedstrijdlocatie is gelegenheid tot omkleden. Er is geen bewaakte tassenberging. Parkeren van fietsen kan in de directe omgeving van de inschrijflocatie. Let op! Parkeren langs de kant van de weg en bij uitritten niet is toegestaan. Er wordt streng gecontroleerd.

De finishtijden staan na afloop op de site. De NSL is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen.


Sint Maarten, Sint Maarten

Beinsdorp n Stichting Actief Beinsdorp en Stichting Maatvast organiseren samen op maandag 11 november met de vrijwilligers een activiteit tijdens Sint Maarten voor de kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

De kids worden om 16.00 uur verwacht.Samen met de hen wordt een kostuum in elkaar geknutseld en de kinderen die dat willen, kunnen geschminkt worden. Er wordt gezamenlijk gegeten waarna de kinderen die nog niet zelfstandig langs de deuren mogen lopen om 18.00 uur opgehaald kunnen worden. De andere kinderen kunnen dan in hun zelfgemaakte outfit langs de deuren gaan om te zingen en lekkers op te halen.

Deelname is dankzij Stichting Actief Beinsdorp gratis. Graag wel even vooraf aanmelden via de mail eiland@maatvast.nl of bel naar het dorpshuis 0252-515142.


84 matches tijdens HLT Beursvloer

REGIO n Handelen met gesloten beurs, samenwerken en mooie verbindingen leggen. Dit gebeurde tijdens de eerste HLT Beursvloer die de HLT Uitdaging hield op donderdag 31 oktober.

De eerste HLT Beursvloer trok ruim 120 deelnemers naar CNB Lisse die vanuit maatschappelijk betrokken ondernemerschap de hosting en catering van dit evenement heeft aangeboden. Die gastvrijheid was al een van de matches die de HLT Uitdaging zelf heeft kunnen maken. De vragers en aanbieders van sociaal/maatschappelijk en ondernemend Hillegom, Lisse en Teylingen ontmoetten elkaar daar en dit resulteerde in een resultaat van 84 matches. De maatschappelijke waarde: vrijwillige ondernemers inzet, materialen/faciliteiten en expertise bedraagt € 17.840. Met de matches die vooraf gemaakt zijn voor een bedrag van € 13.020 levert deze maatschappelijke Beursvloer een totaalwaarde van € 30.860. Hiermee is de wens voor een volgende editie in 2021 geboren, geheel in lijn met de wens van burgemeester Lies Spruit die aangaf blij te zijn met het ereherstel van dit evenement. Zie www.lissernieuws.nl.