Afbeelding
Foto:

Daniëlle Schel bij de Kulturele Raad

Hillegom n Cabaretière Daniëlle Schel treedt zaterdag 30 november op in de Kulturele Raad met haar programma Patroon.

In 2017 won Schel de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival, waar ze opviel met haar typetjes, thematiek en mooie liedjes.
Patroon was haar eerste avondvullende debuut, waarin ze haar veelzijdige talent liet zien. Het publiek reageerde erg enthousiast op haar voorstelling en ook de pers was positief. In deze reprise voorstellingen laat zij zich weer laten begeleiden door Luuk Janssen op gitaar. Deze voorstelling staat garant voor een avond vol stuntelende karakters, originele scènes en stuwende kleinkunstliedjes. Een programma vol originele en ook eigentijdse thema's en vondsten. Kortom, veel herkenning, lachen, emoties en eigentijdse liedjes.

Dit alles met een knipoog. De avond kan compleet gemaakt worden door voorafgaand aan de voorstelling, te dineren in Villa Flora, die er dan voor zorgt dat ruim voor aanvang, het toetje op tafel staat.

Kaarten voor de voorstelling kosten 15 euro zijn te bestellen via www.scbh.nl, te koop bij Vivant Frank Evers (contant) en op de avond zelf aan de zaal.


Vlees of vis, roomboter of margarine? Esma weet het...

Hillegom n Zijn vetten nu wel of niet goed? Wat is nu beter: roomboter of margarine? Of misschien beide helemaal niet? Hoe gezond is vlees eigenlijk?

Esma laat tijdens de lezing op woensdag 13 november zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld is. De lezing is van 18.45 tot 19.45 uur in de Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1).

Wat is voeding nou eigenlijk en vooral: wat hebben we nodig? Wat aten we vroeger (heel lang geleden)?

En hoe komt het dat we nu steeds ouder worden, maar ook eerder ziek?

Tijdens de lezing komt alles voorbij over koolhydraten, eiwitten en vetten. Maar ook waarom het belangrijk is om een stabiele bloedsuikerspiegel te houden.

De toegang is 5 euro. Reserveer een kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.


Afbeelding