Strijd tegen illegale prostitutie

LISSE n Enkele jaren geleden heeft Lisse in haar verordeningen opgenomen dat er geen illegale seksactiviteiten binnen de dorpsgrenzen mogen plaatsvinden.

Door Arie in 't Veld

In juli is een bedrijf op Meer en Duin gesloten waar zonder vergunning seksuele diensten werden aangeboden. Kennelijk is de regelgeving van weleer niet hard genoeg. Er komt namelijk onder verantwoordelijkheid van burgemeester Lies Spruit een nieuwe beleidsregel handhaving illegale prostitutie. Deze beleidsregel geeft weer dat geconstateerde overtredingen qua illegale prostitutie worden aangepakt met een maatregel die qua intensiteit zo goed mogelijk aansluit bij de ernst van de overtreding. Het uitgangspunt is hierbij dat een ondernemer van een seksinrichting of escortbedrijf voldoet aan alle van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Door het vaststellen van de beleidsregel kan de gemeente adequaat en proportioneel optreden tegen illegale prostitutie. Wanneer een ondernemer nalatig is, zal het bevoegd bestuur hier conform de beleidsregel op handelen. De insteek hiervan is om zo snel mogelijk de overtreding te beƫindigen, dan wel herhaling van de overtreding te voorkomen.


Muntavond in 't Poelhuys

Lisse n In 't Poelhuys is dinsdag 12 november een muntenveiling. Om 19.00 uur gaat de zaal aan de Vivaldistraat 4 open. Op de tafels liggen 100 kavels voor de veiling. Rond 20.30 uur begint de veilingmeester met de eerste 40 kavels, waarna een korte pauze volgt en het eerste gedeelte van de verloting word gedaan. Rond 21.30 uur is de veiling afgelopen. Toegang voor leden gratis, niet-leden 5 euro.