Wethouder Karin Hoekstra luistert naar een van de aanwezigen. | Foto: Remco Out
Wethouder Karin Hoekstra luistert naar een van de aanwezigen. | Foto: Remco Out Foto: remco out

College bezoekt wijk Vossepolder

Hillegom n Sinds begin dit jaar is het college van B&W wijken in getrokken in Hillegom. Gewoon, om te horen wat er zo al leeft en speelt. Vorige week woensdag gingen burgemeester en wethouders de wijk Vossepolder in.

Door Jos Draijer

Bewoners werden met koffie en een 'Hillegommertje' (mokka gebakje), maar ook met een mooi optreden van een vocaal ensemble o.l.v. gitarist/zanger Edwin Jongbloed, onthaald. De stemming zat er daardoor meteen goed in.

De ongeveer 40 bewoners werden over vier tafels verdeeld in het Sportcentrum de Vosse en kregen wisselend om de 20 minuten een wethouder of de burgemeester langs bij wie ze alle vragen en opmerkingen kwijt konden. Dat leverde een goede interactie op waarbij over en weer veel informatie werd uitgewisseld over alle onderwerpen die de burgers direct raken. Het werd zeer gewaardeerd door de bewoners dat ze zo direct met hun gemeentebestuurders in contact konden treden.

Wie zijn oor te luister legde bij de tafels merkte al gauw dat veel burgers tevreden zijn met de wijk waarin ze leven. Dat neemt niet weg dat er bruikbare suggesties werden gedaan om de leefbaarheid in de wijk, maar ook in heel Hillegom, te verbeteren. Zo werd opgemerkt dat er heel hard gereden wordt op de Weerlaan, waaruit gevaarlijke situaties kunnen voort komen. De suggestie werd gedaan, vooral ook met het oog op de komst van het Integraal Kind Centrum (IKC), om een 30 km zone in te richten.

Ook werd de suggestie gedaan de entree van de wijk wat op te fleuren met bloemen en kleur, en de slootkanten beter te onderhouden. Maar ook werd aandacht gevraagd voor de bereikbaarheid van de wijk bij calamiteiten, omdat de wijk in- en uitgaan dan vrijwel onmogelijk is. Veel signaleringen en suggesties gingen over tafel in de gesprekken, nauwkeurig opgetekend door de wijkregisseurs Monique van der Weijden en Loes Massaro.

Een bewoner die twee jaar geleden nog in Amsterdam woonde kon zijn ogen en oren niet geloven; dat het mogelijk is zo direct contact met burgemeester en wethouders te hebben. Uniek. Wordt vervolgd in andere wijken….


Duurzaam voorlezen en knutselen in de bibliotheek

Lisse n In november duikt Bibliotheek Bollenstreek tijdens Nederland Leest in duurzaamheid.

Op vrijdag 22 november wordt in de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A om 14.30 uur een mooi prentenboek voorgelezen over de natuur en duurzaamheid, daarna kunnen de kinderen duurzaam knutselen.

Lisse Duurzaam

Ouders en andere geïnteresseerden kunnen na het voorlezen vragen stellen over duurzaamheid aan Lisse Duurzaam. Zij zijn energiecoach voor Lisse en kunnen met name ondersteuning bieden met betrekking tot vragen over het verduurzamen van de eigen woning (isoleren, zonnepanelen, enzovoort).

De toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden voor deze activiteit.