Henk Jan Schalk verlaat gemeentehuis

Hillegom n Burgemeester Arie van Erk en Ria Heemskerk namens de gemeenteraad, zwaaiden gemeentebode Henk Jan Schalk alle lof toe aan het eind van de gemeenteraadsvergadering afgelopen donderdag.

Door Jos Draijer

Dit, omdat het vertrouwde en gewaardeerde gezicht op het gemeente na 26 jaar trouwe dienst het gemeentehuis gaat verlaten per 1 december aanstaande.

In de speeches werd de grote inzet met humor, betrouwbaarheid en stiptheid van Henk Jan Schalk onderstreept. Als gemeentebode was hij altijd en overal wanneer dat nodig was op het gemeentehuis.

Een alleskunner en een onzichtbare hand van de burgemeester die zorgde dat de organisatie altijd soepel draaide of het nu om raadsvergaderingen, B&W vergaderingen, huwelijkssluitingen, inspraakavonden, bezoeken of vele andere logistieke zaken ging. Als blijk van waardering mocht Henk Jan Schalk een prachtig Delftsblauw bord met het Hof van Hillegom erop uit de handen van de burgemeester ontvangen. Henk Jan Schalk maakt 1 december de overstap van de gemeente naar het bedrijfsleven. Hij gaat voor een beveiligingsbedrijf werken.