Michelle (tweede van links) met enkele deelnemers en bewoners voor de bus. | Foto: Arie in 't Veld
Michelle (tweede van links) met enkele deelnemers en bewoners voor de bus. | Foto: Arie in 't Veld Foto: A.in 't Veld

n Nieuwe bus is grote aanwinst voor SterkSaam

LISSE n De nieuwe bus die onlangs in gebruik is genomen door Stichting SterkSaam aan de Heereweg ter hoogte van de Beekbrug, is een grote aanwinst.

Door Arie in 't Veld

Michelle Westgeest van de stichting vertelt dat van die bus dagelijks dankbaar gebruik wordt gemaakt. "Voor onder andere het halen en brengen van de deelnemers, maar ook voor vervoer naar allerlei activiteiten zoals het zwemmen, voor het boodschappen doen en uitjes." De komst van de bus is volgens Michelle mede mogelijk gemaakt door een flink aantal sponsoren, terwijl ook de Rabobank Bollenstreek, Specsavers en het Fioretti College bijdroegen, evenals giften in natura. "Dat alles onder auspiciƫn van de Stichting MVI die specialist is in het financieren, aankopen en doelmatig exploiteren van zorgvervoer te behoeve van zorginstellingen."

SterkSaam zoekt overigens nog wel naar meer vrijwilligers die zich als chauffeur willen melden (06-41443710). "In principe hebben we een contract voor vijf jaar en daarna bekijken we hoe het verder gaat. Stichting SterkSaam zet zich in voor zes bewoners en tien deelnemers van buitenaf." Vanaf dag een zijn volgens Michelle alle ruimtes voor de bewoners al bezet en is de stichting dus een groot succes, hetgeen niet wegneemt dat men altijd graag donaties ontvangt en de steun van vrijwilligers.