Activiteiten Eiland in Beinsdorp

sinterklaas n In de speeltuin achter dorpshuis Het Eiland begint zondag 24 november om 14.00 uur een pietentocht. De speurtocht duurt tot 15.00 uur.

Door het dorp (Beinsdorp) zitten de pietjes verspreid en de kinderen mogen de sint helpen om zijn pieten te vinden.

Ondertussen zijn er leuke opdrachten waarmee zij hun pietendiploma kunnen behalen.

Bij het vinden van alle pietjes is er nog een kleine verrassing. Bij terugkomst in het dorpshuis is er voor jong en oud, warme chocomel, limonade, koffie of thee. Deze activiteit is voor kinderen van 3 tot 10 jaar oud waarbij bij de jongste kinderen de ouders zelf meelopen. Met dank aan stichting Actief Beinsdorp en sinterklaas en zijn pieten is deze activiteit gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk en kan tot uiterlijk 15 november via: eiland@maatvast.nl of bel: 0252-515142.

Zoetigheid n Stichting Actief Beinsdorp doet meer. Ook voor senioren! Zij kunnen tijdens de seniorenmiddag, dinsdag 26 november, een taart maken. Het thema is, hoe kan het ook anders: sinterklaas. Met hulp van Suzanne is het mogelijk om deze zoete lekkernij te maken met onder meer fondant.

Er is een beperkt aantal plekken en deelname is gratis. Voor de deelnemers is het wel fijn om een groot bord of platte schaal mee te nemen waarop de taart gemaakt kan worden. Aanmelden kan tot 15 november bovenstaand mailadres of telefoonnummer.

muziek n Zondag 17 november speelt de band New Ambition in dorpshuis Het Eiland. Deze zevenkoppige band speelt muziek uit de jaren '50 en '60 met nummers van onder andere Cliff, Elvis, CCR en meer.

Het optreden duurt van 16.00 tot 19.00 uur en een kaartje kost 2,50 euro. Deze zijn vooraf verkrijgbaar aan de bar of op de dag zelf bij binnenkomst.