Afbeelding
Foto: pr

Onderzoek naar Lisser duurzaamheidsbeleid

Lisse n De gemeenteraad van Lisse heeft in 2016 ambities geformuleerd op het gebied van duurzaamheid. De rekenkamercommissie is benieuwd hoe het met deze plannen staat.

In 2040 wil de gemeente energieneutraal zijn. Daarnaast is het de bedoeling dat Lisse in 2040 een circulaire economie heeft en dat in 2025 alle maatschappelijk vastgoed energiezuinig is.

De rekenkamercommissie gaat bekijken of de gemeente deze doelen binnen de gestelde termijn gaat halen. Dit is de centrale vraag van het onderzoek in november start. Het onderzoek, waar ook inwoners en ondernemers bij betrokken worden, wordt uitgevoerd door TwijnstraGudde.

De rekenkamercommissie streeft ernaar om voor de zomer van 2020 haar eindrapport aan te bieden aan de gemeenteraad.


Eerste mantelzorgcomplimenten 2019 uitgereikt in Floralis

Lisse n In Floralis zijn op maandag 18 november, uit naam van de gemeente en door WelzijnsKompas, de eerste 180 mantelzorgcomplimenten uitgereikt aan mantelzorgers uit Lisse en Hillegom.

Dit compliment is een vorm van waardering vanuit de gemeente voor mantelzorgers die intensief en langdurig zorgen voor een naaste die ziek is of een beperking heeft. Het compliment bestaat uit VVV bonnen van 100 euro.

Sfeervol

Het was een sfeervolle bijeenkomst, mede door de muzikale omlijsting van Jazzam. De mantelzorgers gingen geanimeerd met elkaar, met mensen van de gemeente en medewerkers van WelzijnsKompas in gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers. Waardevolle ontmoetingen die steunend en erkennend zijn.

Symbolische uitreiking

Wethouder Jolanda Langeveld uit Lisse reikte symbolisch één compliment uit aan een van de aanwezige mantelzorgers. Ze bemoedigde uiteraard de aanwezige mantelzorgers met waarderende en steunende woorden en door persoonlijk met hen in gesprek te gaan.

Uitreikmomenten

Er volgen nog 3 uitreikmomenten in 2019. Alle mantelzorgers aan wie het compliment is toegekend hebben hierover bericht gehad en kunnen zelf kiezen op welk moment ze het ophalen.

• Zaterdag 30 november van 10.00 tot 13.00 uur bij Plein28 (Henri Dunantplein 28) in Hillegom

• Dinsdag 3 december van 12.00 tot 15.00 uur bij Floralis (Floralisplein 69) in Lisse

• Dinsdag 10 december van 17.00 tot 20.00 uur bij Plein28 in Hillegom.

Langeveld sprak waarderende en steunende woorden

Complimenten aanvragen voor 2019 kan niet meer. De sluitingsdatum daarvoor was 1 november.