Afbeelding
Foto: pr

Workshops in 't Poelhuys en De Beukenhof

Lisse n Maandelijks is er een creatieve workshop in 't KrantCafé Lisse, gehuisvest in 't Poelhuys aan de Vivaldistraat 4. De deskundige leiding is in handen van Patricia de Jong.

Op vrijdag 6 december kunnen senioren er een kerstengel maken. Met een leesboek als basis en met behulp van diverse materialen (piepschuim bal, verf, lint, glitter, glittersteentjes, kralen, engelenhaar en mos) creëert u een prachtige kerstengel. De workshop duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname kost 5 euro per keer inclusief alle materialen. Om organisatorische redenen moet u zich vooraf aanmelden bij Lida Zoet, telefoon 410331 of e-mail: lidazoet@hotmail.nl. Voor nadere informatie zie ook www.deparaplu-lisse.nl en www.prutsenpracht.nl.

De workshop kerstengel maken wordt ook in De Beukenhof (Eikenlaan 2) gehouden op donderdag 12 december van 14.00 tot 16.00 uur. Ook hiervoor is vooraf aanmelden vereist.


Inkorten of herstellen: samen kleding repareren

Hillegom n Voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het zelf maken of repareren van kleding, is er een leuke activiteit in Plein28.

Donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur is er 'Eerste Hulp bij Naai Problemen'. Er kan geleerd worden om (bijvoorbeeld) een rits in te zetten, een broek of jurk in te korten of een simpel kledingstuk te naaien. Het thema van Plein28, samen – leren – doen, staat bij deze activiteit centraal. Het is de bedoeling dat de aanwezigen elkaar leren de naaiproblemen op te lossen. Het is ook mogelijk om in overleg met de vrijwilligers een project te starten dat meerdere weken duurt.

Ervaring is niet nodig, maar het is wel nodig om eigen materiaal (zoals naaigerei en stof) mee te brengen. Ook is het mogelijk om eerst een keer te komen kijken en kennis te maken zonder dat er materiaal meegenomen wordt.

Plein28 ligt aan het Henri Dunantplein 28 in Hillegom. De activiteit is elke donderdag van 10.00 tot 11.30 uur. Kosten: 1 euro per keer (inclusief een kopje koffie of thee).

Aanmelden is niet nodig.


Voor meer informatie over deze activiteit kan er contact opgenomen worden met Marije Pots, coördinator Plein28, m.pots@welzijnskompas.nl of 06-40644805.