Frans drama bij Filmhuis Lisse

Lisse n Bij het Filmhuis Lisse draait dinsdag 3 december om 20.00 uur de Franse speelfilm 'Au bout des Doigts'.

De 20-jarige Mathieu Malinski is een getalenteerde pianist, maar zijn liefde voor de muziek houdt hij voor zijn omgeving geheim. Hij waakt over zijn broertje David en helpt zijn moeder die haar tijd moet verdelen over verschillende banen sinds zijn vader hen in de steek liet. Wanneer Mathieu in aanraking komt met de politie krijgt hij hulp van Pierre, het hoofd van het conservatorium. In ruil daarvoor moet Mathieu een taakstraf uitvoeren in het conservatorium. Pierre ziet echter al snel hoe getalenteerd Mathieu is en heeft grotere plannen voor hem in het vizier.

Locatie: Floralis, Floralisplein 69. Aanvang 20.00 uur, kassa open vanaf 19.30 uur. Losse bezoekers betalen 7 euro, leden op vertoon van hun ledenpas 6 euro. Betalen kan alleen contant. Reserveren van stoelen of kaartjes is niet mogelijk.


Kerstmarkt met muziek

Beinsdorp n In dorpshuis Het Eiland is zondag 15 december een kerstmarkt.

Van 16.00 uur tot 20.00 uur zijn er muzikale optredens op het podium van het dorpshuis, er staan enkele kraampjes en er is een knutselhoek voor de kids. Natuurlijk ontbreken de erwtensoep, glühwein en oliebollen niet.


Eigen high tea maken bij Kindervreugd

Lisse n Speeltuinvereniging Kindervreugd in De Engel houdt vrijdag 29 november een avond voor jongens en meiden die in groep 8 zitten of op het voortgezet onderwijs.

De kinderen gaan zelf een high tea maken en er daarna uiteraard lekker met elkaar van genieten. Het begint om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Voor leden van de speeltuin is deze avond gratis. Niet-leden betalen 2,50 euro. Opgeven via:www.kindervreugd.nl.


Samenkomst bij Open Hof

Hillegom n Open Hof houdt zondag 1 december om 10.30 uur een wekelijkse samenkomst aan de Raadhuisstraat 3.

Aan het begin van de feestmaand, wordt tijdens deze samenkomst gesproken over het thema 'eenzaamheid'. Wat zegt de bijbel over eenzaamheid en op welke manieren is het mogelijk om elkaar juist op te zoeken in deze tijd van feesten en gezelligheid? Ewoud Holsappel spreekt over dit thema aan de hand van een persoon uit de bijbel die ook veel met eenzaamheid te maken had. Open Hof is de laagdrempelige geloofsgemeenschap. Er is een kinderprogramma.

Meer info: www.openhof.com.