Mooie opbrengst collecte Alzheimer

Hillegom/Beinsdorp n De collecte van Alzheimer Nederland heeft in Hillegom in de week van 4 tot en met 9 november 6.743 euro en in Beinsdorp een bedrag van 183 euro opgebracht.

Vorig jaar en ook dit jaar heeft het Alzheimer Nederland aan aandacht niet ontbroken. Alzheimer Nederland is blij met deze aandacht. Het geeft ze de kans om aan een groter publiek te vertellen over het belangrijke werk dat Alzheimer Nederland doet.

Alzheimer Nederland werkt aan een oplossing voor dementie, nu en in de toekomst. Ze werken aan een wereld waarin perspectief kan worden geboden, zelfs in de zwaarste omstandigheden.

De collecteweek is een prachtig moment om hierbij stil te staan. De organistatie hoopt natuurlijk op een zo hoog mogelijke opbrengst, zodat ze nog meer ondersteuning kan bieden.

Alzheimer Nederland kan altijd extra vrijwilligers gebruiken die meedoen met de collecte. Opgeven kan via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of bij: Lida Oostdam of mail tloostdam@gmail.com.


Lisse en Noordwijk sturen Rijk motie over Nederlands Klimaatakkoord

LISSE n Lisse gaat samen met Noordwijk het Rijk een motie sturen over het Klimaatakkoord. In de motie wordt geconstateerd dat het uitvoeren van het akkoord (waaronder de transitie naar een emissieloze energievoorziening) vergaande implicaties heeft voor de gemeentelijke overheden en haar inwoners.

Door Arie in 't Veld

Wethouder Jeanet van der Laan zegt dat daarvoor dan wel over het nodige (rijks)geld beschikt moet kunnen worden. "Gemeenten worden verplicht om deze transitie gedeeltelijk te realiseren door onder andere het opstellen van een Transitievisie en een Regionale Energie Strategie (RES). Maar er is nog veel onduidelijkheid over de financiƫle bijdrage van het Rijk voor de uitvoering van decentrale overheidstaken die uit het Klimaatakkoord voortkomen. Zo'n bijdrage dient voldoende te zijn opdat andere gemeentelijke taken niet in de verdrukking komen of worden afgewenteld op de burger." De commissie Ruimte en Infrastructuur verzocht het college van Lisse om in de regio steun voor de motie te zoeken, hetgeen Noordwijk werd. "Via de motie vragen we het Rijk zorg te dragen voor het scheppen van financiƫle dekkende condities voor gemeenten, op basis van Rijksgelden en het doorlopend monitoren daarvan. Alsook om op actieve wijze bij te dragen aan het informeren en betrekken van de burgers inzake het proces en inhoud van de uitvoering van het Klimaatakkoord op lokaal niveau." Naast Van der Laan ondertekende wethouder Sjaak van den Berg van Noordwijk de motie.