Afbeelding
Foto:

Lisse wil HOV-compensatie

LISSE n Vanwege de komst van de HOV-busverbinding gaat de gemeente zich bij de provincie melden voor het uitbetalen van de compensatie die is toegezegd.

Door Arie in 't Veld

Het gaat om het gegeven dat de brug van de nieuw aan te leggen busbaan uitkomt in De Waterkanten, ongeveer ter hoogte van het Fioretti College, waardoor het niet meer mogelijk is daar een aantal woningen te bouwen. Wethouder Jeanet van der Laan zegt dat er een zogenoemde verhaalovereenkomst bestaat, ook al omdat sommige woningen straks in waarde zullen zijn gedaald. "Het gaat hierbij om een bedrag van maximaal 2 miljoen euro," aldus de wethouder.


Supportersbus FC Lisse naar Excelsior'31

Lisse n De Supportersclub FC Lisse verzorgt zaterdag 7 december een supportersreis naar Excelsior'31 in Rijssen.

FC Lisse is die middag om half drie de tegenstander van de promovendus in de derde divisie uit Overijssel. De supportersbus vertrekt die dag om half twaalf vanaf parkeerterrein Ter Specke. De kosten bedragen 7,50 euro voor leden van de Supportersclub. Niet-leden betalen 15 euro. Jeugd tot en met vijftien jaar is 5 euro per persoon kwijt. Mochten er sponsors worden gevonden, dan zijn de instapkosten lager. De buspassagiers krijgen allen een warme versnapering.


Breigroep zoekt leden en wol

Hillegom n Al zo'n tien jaar komt er een enthousiaste groep dames wekelijks bijeen in Plein28 om te breien en te haken. Ze maken prachtige dingen: sjaals, mutsen, kleden, kleertjes en knuffels. De stukken worden gemaakt voor een goed doel: een weeshuis in Polen waar ze het heel goed kunnen gebruiken.

Voor wie het ook leuk vindt om te breien is er altijd een plekje vrij in de groep. Voor wie niet graag breit maar wel wol over heeft: ook dit is van harte welkom. Loop gerust een keer binnen en kom gezellig kennis maken. De materialen zijn aanwezig.

Waar: Plein28, Henri Dunantplein 28 in Hillegom. Wanneer: elke dinsdagmiddag 13.30 tot 15.00 uur. Kosten: 1 euro per keer (voor kopje koffie of thee). Aanmelden is niet nodig. Meer info: m.pots@welzijnskompas.nl of 06-40644805.