Natuurlijk even op de foto met Sint en Piet. | Tekst: Remco Out
Natuurlijk even op de foto met Sint en Piet. | Tekst: Remco Out Foto:

Sint reikt vele prijzen uit

Hillegom n Sinterklaas had vele prijzen uit te reiken voor de Pietenselfie-actie en de kleurwedstrijd. Zaterdag 30 november stonden alle genomineerden al voor de winkel van Chocolaterie Pierre de sint op te wachten. De pietenband begeleidde de sint door het dorp heen. Waar de goedheiligman voor iedereen even tijd maakte.

Achterin de winkel stonden de prijzen klaar. Om de feestvreugde te verhogen werden er eerst nog even wat sinterklaasliedjes gezongen waarop gedanst werd door de pieten en de kinderen.

Tijdens de intocht konden kinderen hun kleurplaat aan Sinterklaas geven. Per leeftijdscategorie is een winnaar gekozen. Voor de leeftijdscategorieën tot 6 kon de jury geen keuze maken en zijn drie winnaars gekozen. De winnaars waren Lizz Slobben (3), Isabel Houtzager (4), Kevin van Driest (5). In de leeftijdscategorie vanaf 6 jaar waren Sophie Buis en Yemario de gelukkige winnaars. De 7-jarige Jop Hoogervorst en Chloe wonnen de eerste prijs in de oudste categorie. De winnaars kregen allemaal een tasje met een cadeaubon en chocolade mee naar huis.

Pietenselfie-actie

110 selfies waren naar Hillegom Online opgestuurd voor de actie. De jury, bestaand uit Hillegom Online, Chocolaterie Pierre, Sinterklaas en de burgemeester, hadden een zware taak om hieruit de winnaars te kiezen.

Als eerste werd de derde prijs bekend gemaakt. Deze was voor Maud en Luuk, maar oudere broer Yannick kwam de prijs in ontvangst nemen. De tweede prijs was voor Dagmar Punt. Zij hing op de kop op de foto. Na een lang tromgeroffel werd bekend dat Kees de Boer de eerste prijs had gewonnen. Hij kon niet wachten om de prijs uit te pakken. Ook het publiek kon stemmen voor de publieksprijs. Deze ging naar Janna die met 190 vind-ik-leuks de terechte winnaar was.