Afbeelding
Foto: Jan Wessels

Twee avonden Vrienden van Da Capo Live in Fioretti College

Lisse n De harmonie van Da Capo heeft afgelopen vrijdag en zaterdag twee fantastische, muzikale en gezellige avonden beleefd in het Fioretti College aan de Sportlaan.

Vanaf 20.00 uur stroomde het publiek binnen en na een lekker kopje koffie ging iedereen de grote zaal in. Om 20.30 uur precies begonnen de harmonie en het koor met "Carmina Burana" van Carl Orff. Een groots begin waarmee de avond duidelijk geopend was. Hierna kwam de eerste solist, Bas Duister op trompet. Hij heeft een prachtig trompetconcert gegeven samen met de harmonie, na wat bekendere stukken zoals 'Sorry' van Kyteman en 'Opus for Trumpet' zat zijn eerste taak erop.

Goede sfeer

Er werd plaats gemaakt voor de volgende vrienden: de band Stitches. Zij hebben samen met de harmonie en het koor 'Bohemian Rhapsody' van Queen en 'Another brick in the wall' van Pink Floyd (met een geweldige gitaarsolo) prachtig neergezet. De harmonie speelde de ABBA-medley 'Mama Mia' en hierna was het weer de beurt aan Stitches met een eigen set popklassiekers. Vanuit de zaal werd er meegedanst en gezongen, de sfeer zat er goed in.

Na dit muzikale geweld was het de beurt aan Sietske Kleine Schaars voor haar geweldige optreden. Ze heeft 'The girl in 14G', 'All that jazz', een Amy Whinehouse-medley en 'Burlesque' prachtig neergezet. Te horen aan het applaus was het publiek hier erg enthousiast over.

Bas Duister kwam tussendoor ook weer het podium op, dit keer zonder trompet. Hij heeft een prachtige vertolking gedaan van 'Het Dorp' van Wim Sonneveld en werd hierbij geweldig geholpen door het publiek dat uit volle borst meezong.

Als verrassing kwam toen Blaaskapel de Pretnoten binnen. Ze werden onder luid applaus ingehaald en niet lang daarna ontstond de eerste polonaise. Het was één groot feest!

Hierna volgde de overgang naar het rustige en gevoelige nummer 'De Zee', prachtig gezongen door Kimberly van Stitches, begeleid door het koor en de harmonie. Het koor ging hierna verder met 'Ik heb je lief'.

De afsluiting van de muzikale avond kwam dichterbij, dit begon met 'You're the voice' van John Farnham en als laatste nummer 'Music' van John Miles. Alle solisten kwamen op het podium voor de uitvoering van dit laatste nummer. Na de nodige dankwoorden volgde nog een set van Stitches. Dj Carlo Seijsener liet met zijn SML-discoshow de feestavond nog wat langer duren en iedereen (ook de muzikanten en koorleden) kon genieten van een drankje en kon een dansje wagen. Al met al kijkt de harmonie van Da Capo terug op twee fantastische avonden. Wil je foto's zien, kijk dan op de Facebookpagina of de website van Da Capo, www.dacapolisse.nl. | Foto: Jan Wessels


FC Lisse zet vrouwenvoetbal op de kaart met Ladies Day

Lisse n Het vrouwen- en meisjesvoetbal wint in Nederland aan populariteit. Ook bij FC Lisse weten steeds meer meiden de weg te vinden naar de voetbalclub. Om het vrouwen- en meisjesvoetbal te promoten, is er komende zaterdag 7 december op het hoofdveld van Sportpark Ter Specke Ladies Day. Om 13.00 uur trapt Dames 1 van FC Lisse in een sfeerrijk decor af tegen de dames van Rijnvogels.

Door Jankees Faas

Jennifer Arrachart ging als meisje van vijf 22 jaar geleden op voetbal, bij FC Lisse. Momenteel is zij de coach van de Dames 1. Noodgedwongen in verband met een zware knieblessure. "Ik ben met voetbal opgegroeid. Ik speel nog steeds met een aantal vriendinnen voor het leven. Het spelletje is leuk, niet alleen voor jongens en mannen, maar ook voor meisjes en vrouwen.

Speelsters behouden

Frank Kuijper is sinds afgelopen zomer coördinator van het meiden- en vrouwenvoetbal bij FC Lisse. "Onze dochter werd door een vriendinnetje gevraagd te gaan voetballen. Al snel raakte ik betrokken als trainer en begeleider. De functie van coördinator heb ik overgenomen van Marco Elderbroek. Marco is een van de auteurs van een voetbalvisie voor meerdere jaren. Belangrijk is dat wij speelsters behouden, die nu lid zijn. We willen ook stappen gaan maken. Met een aantal teams willen we doorselecteren en zo hoog mogelijk spelen."

Junioren die naar Dames 1 overstappen komen in een warm bad

Jennifer vult aan: "Jonge meiden die overstappen van de junioren naar de Dames 1 komen in een warm bad terecht. Ze worden goed opgevangen en kunnen nog iets leren van de oude garde."

FC Lisse kent sinds dit seizoen een damescommissie met Erwin van der Steenhoven (manager), Cor Bouckaert (techniektraining), Patrick Paardekooper (ondersteuning trainers) en Frank Kuijper (dagelijkse gang van zaken binnen het vrouwenvoetbal).

Ladies Day

Hoe bevalt Jennifer het coachen? "De meiden hebben mij gevraagd", zegt Jennifer. "Ze geven mij de kans deze taak goed uit te voeren. Ze zijn heel open. Ik ken de meiden goed, ik weet hoe ik ze moet aanspreken. We zijn een team. We doen het met z'n allen."

Jennifer kijkt uit naar de Ladies Day. Wat gaat er dan allemaal gebeuren? "De bedoeling is het meisjes- en vrouwenvoetbal op het hoofdveld extra in het zonnetje te zetten. De MO-9 staat met vlaggen rondom het veld en er is een pupil van de week. Zo willen we de jongere meiden erbij betrekken. Na afloop ontvangen wij in de sponsorruimte van FC Lisse speelsters, ouders en sponsors onder het genot van een hapje en een drankje."