Kinderraad kiest project Puntenburg

Lisse n Tijdens de kindergemeenteraad die 27 november samenkwam in de raadszaal van het gemeentehuis, bogen groep 8-leerlingen van Kindercampus Joseph, De Tweemaster, De Lisbloem en De Klarinet zich over de vraag welk project dit jaar een bedrag van 2000 euro zou krijgen.

Burgemeester Lies Spruit zat de vergadering voor. Er was al een voorselectie van vier gemaakt uit de twaalf ingediende voorstellen. Cheeky's Kinderdagverblijf wil de speeltuin op groene wijze renoveren, verzorgingshuis Berkhout wil een oud-Hollandse kermis organiseren, Stichting Puntenburg wil een ponyzadel kopen voor kinderen met een beperking en De Paraplu wil activiteiten organiseren voor twee groepen ouderen met een beperkt inkomen.

De indieners konden die avond voor de kindergemeenteraad nogmaals beargumenteren waarom hun project zou moeten winnen en dat deed men met verve. Er was een herstemming noodzakelijk om tot een winnend project te komen. Het werd uiteindelijk Puntenburg. Vorig jaar won de manege ook, samen met scoutinggroep Graaf van Lynden. Beide kregen toen 1000 euro. Nu kon de manege echter het gehele bedrag van 2000 euro in ontvangst nemen.