De kerst-express rijdt vanaf de Meerstraat. | Foto: pr
De kerst-express rijdt vanaf de Meerstraat. | Foto: pr Foto:

'Santa Saturday' groot kerstspektakel in Hillegom

Hillegom n Met 700 artiesten, muzikanten en kerstmannen maken 14 december van Hillegom het kerstcentrum van de Bollenstreek. Een feestelijk gevarieerd kerstfestival van 11.00 tot 19.00 uur in de Hoofdstraat en op het Henri Dunantplein. Een evenement om in de juiste sfeer te komen. "Een evenement waar je moet zijn geweest !" is de mening van het bestuur van Koopcentrum Hillegom."

De Hillegomse Muziekschool start om 11.00 uur op het podium op het Pompplein met een concert met medewerking van tientallen leerlingen. Vanaf 13.00 uur verzorgd het Charles Dickens Kerstensemble van muziekvereniging Felison uit Velsen een aantal optredens. Zij worden vanaf 13.30 uur afgewisseld door mondorgelclub Excelsior en om 15.00 uur door het koor 'De Gele Hoed'

Rond 17.00 uur wordt de laatste noot op het podium, op het Pompplein, geblazen. Rond dit tijdstip gaan de activiteiten op het Henri Dunantplein van start voor de eerste Hillegomse Santa Run, georganiseerd door de Rotaryclubs uit Hillegom en Lisse. Honderden deelnemers zullen gehuld kerstpakken rennen of wandelen door het sfeervol in kerstsfeer aangeklede centrum. Meer dan 350 kerstmannen/vrouwen hebben zich al ingeschreven.

De gezamenlijke kerken van Hillegom presenteren een levend kerstverhaal. Tussen 11.00 en 13.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur vindt dit plaats op de Hoofdstraat.

Voor de kinderen is er een kerstspeurtocht. Op de Hoofdstraat lopen meerdere acts rond als de Ganzenhoeder, het Te Gekke Kerstmannen team en ' De Hillegomse Hangkouzen' en de bekende ganzenhoeder act uit 'de Efteling' loopt met een aantal ganzen door het dorp. Van 12.00 tot 16.00 uur zijn ze in het park voor het Raadhuis voor een ganzen-rustpauze. Het kersorkest De Hillegomse Hangkouzen van de Hillegomse Harmonie spelen op diverse locaties hun kerst repertoire.

Vanaf 17.00 uur is het runnersprogramma op het Henri Dunantplein. Daar draait dj Dennis de Groot en zijn er optredens van Vocal Assemble Hillegom. Voor de kinderen is ook van 12.00 tot 16.00 uur Het te gekke kerst team met onder meer ballonfiguren en een opstapplaats voor de kerst-express. De opstapplaats is op de hoek van de Meerstraat Promenade. Vanaf 11.00 uur staan in de Hoofdstraat bij de horeca- en food bedrijven speciale kerstkramen.

's Avonds is er voor de deelnemers van de Santarun een afterparty in Villa Flora.