Wandelen en soep bij De Meerkoet

LISSERBROEK n Hoe gezellig is het om tweede kerstdag met buurtgenoten, jong en oud, een wandeling te maken vanaf De Meerkoet en dan bij terugkomst te genieten van een warme kop soep met een stokbroodje erbij?

Even de benen strekken tijdens de kerstdagen. Voor de kinderen is er een kleurhoek. De wandelaars verzamelen om 10.45 uur bij De Meerkoet (Krabbescheerstraat 1) waar ze om 11.00 uur zullen vertrekken. De wandeling duurt ongeveer een uurtje. Voor de bewoners die minder goed ter been zijn, staat in De Meerkoet een kop koffie of thee klaar. Zij kunnen gewoon meegenieten van soep en gezelligheid. Deze activiteit wordt gratis aangeboden door stichting Maatvast. Aanmelden vooraf is wel noodzakelijk: meerkoet@maatvast.nl of bel 0252-413457. Aanmelden bij de bar van De Meerkoet kan ook.


Spelen met licht en schaduw

Hillegom n Samen spelen en onderzoeken met licht en schaduw is het hoofdbestanddeel van een speciaal familie-atelier op zaterdag 28 december van 13.00 tot 16.00 uur bij SCBH aan de Prinses Irenelaan.

Er zijn verschillende dingen te doen: een 3D bril en tekening maken, proeven doen met UV licht of een eigen film maken met de Zoetrope. Spelen met projecties op een goot wit doek kan ook. Het Lichtatelier is voor de hele familie, van peuter tot puber. Kinderen en ouders gaan samen als onderzoekers aan de slag om allerlei ontdekkingen te doen.

Aanmelden kan per mail naar info@6estca.nl, of bel: 06 42581168. Deelname: 10 euro.