De voetbalsterren van toen komen tijdens de uitzwaaidag weer volop aan de bal. | Foto: Hubert Habers
De voetbalsterren van toen komen tijdens de uitzwaaidag weer volop aan de bal. | Foto: Hubert Habers Foto: Hubert Habers

Kom met FC Lisse het jaar uitzwaaien

LISSE n Op Ter Specke was er in 2011 de voetbalreünie met 600 man, veelal 50-plussers die hun glorietijd beleefden bij de voorgangers van FC Lisse: Lisser Boys en Sportclub Lisse. Een van de trekkers van het feest der herkenning van toen, Frans van der Laan, kreeg het idee vaker een dag te organiseren van 'ouwe jongens krentenbrood'. Vorig jaar was er een voorzichtig begin van een nieuwe traditie; dit jaar is er op zaterdag 28 december bij FC Lisse een uitzwaaidag met de voetbalsterren van toen.

Door Jankees Faas

Frans is een en al energie als het gaat om de laatste zaterdag in december bij FC Lisse. "De competities liggen dan stil. We willen vanaf nu het jaar gezellig uitzwaaien met spelers, bestuurders, supporters en noem maar op. Lekker met elkaar onder het genot van een consumptie de ouwe koeien weer uit de sloot halen." Iedereen is dus welkom. De uitzwaaidag start om 13.00 uur met een onderlinge wedstrijd van de gouden FC Lisse-lichting die in de jaren 80 uiterst succesvol was. Het bijzondere van deze groep is hun vriendschap. Al dertig jaar wordt dit beklonken met een jaarlijkse trip naar het buitenland. Deze groep van (bijna-)vijftigers bestaat uit onder meer Kees Horsman, Leon van der Zwet, Richard Mulder, Patrick Bon, Patrick Paardekooper, Marcel Bremmer, Mark Ens, Edward van der Putten en Marco Wassenaar.

De slapende reus FC Lisse werd begin jaren negentig wakker met de komst van spelers van buitenaf. Een paar van hen sluiten aan op zaterdag 28 december. Dat wordt ongetwijfeld weer smullen met Jelle Visser, Radjin de Haan, Paul Veenboer, Dennis Iliohan en Martin van Kins.

Als coaches bij deze onderlinge wedstrijd fungeren Wim Eilander en Wim Hoogkamer. Harry van Beek en Ron Breebaart zijn de arbiters.

Vroege Vogels

FC Lisse kent in de Vroege Vogels een groep die al jaren wedstrijden speelt in de sporthal op de zondagochtend. Zij spelen 28 december om 14.00 uur een wedstrijd met onder meer Willem Slootbeek, Sjaak van Oeffelen en Co van der Krogt, aangevuld met diverse veteranenspelers. De oudste speler is de 80-jarige Jan Mulder.

Om 15.00 uur start de wedstrijd tussen oud-Lisser Boys en oud-Sportclub Lisse. Lisser Boys wist in de jaren zeventig onder de legendarische trainer Laslo Nanai te promoveren naar de tweede klasse. Uit dat team maken hun opwachting op 28 december Jaap Lingbeek, Jan van Slooten, Ed Langereis en Izaak de Kooker. Sportclub Lisse doet het onder meer met Theo Bon, Peter Slobbe, Hennie van Eeuwijk, Laurens van der Voort en Theo Godyla. Deze wedstrijd wordt gefloten door Foppe Hof.

Walking voetbal

Van 16.00 tot 17.30 uur is er in de sporthal een walking football-toernooi met teams van FC Lisse, ODIN'59, VVSB en SJC. Het FC Lisse-team met coach Hubert Habers kent bekende namen als Ap Opdam, Richard van der Wiel, Cees Verburg, Arie van Eck, Jan Hageman en Sjaak Uphoff. Op een groot scherm worden hoogtepunten en historische filmpjes vertoond van het voetbal in Lisse in de loop der jaren.