Afbeelding
Foto:

Nico Kord winnaar wedstrijd

Stichting Vrienden van Oud Hillegom presenteerde 26 februari de winnende foto die in de Frans Out-galerij geplaatst wordt: Nico Kors was de winnaar van het thema Hillegomse Polders en ontving een ingelijst exemplaar van zijn winnende foto. Voorzitter Hans Lommerse overhandigde hem de prijs. Daarnaast is eeuwige lokale roem Nico's deel.

Deze keer kozen de Vrienden voor een zonnig gele lijst en een driedubbel passe-partout in de kleuren rood en groen. "We proberen altijd om een lijst samen te stellen die mooi aansluit bij de winnende foto", aldus Vrienden-bestuurslid Jacolien van der Valk. "Bij een zwartwit-foto blijkt een omlijsting in de Hillegomse kleuren goed te passen. Ook nu leverde de samenwerking met Foto De Geus weer een mooi resultaat op."

Nico Kors was niet speciaal op zoek naar een fotolocatie. "Al wandelend langs de Singel zag ik het bootje met 'Hillegom' erop. Tegen de achtergrond van de Elsbroekerpolder dacht ik ineens: dit kan 'm weleens zijn. En het blijkt nu de winnende foto!" Vrienden-voorzitter Hans Lommerse overhandigde hem de prijs. Daarnaast is eeuwige lokale roem Nico's deel. Iedereen mag zo vaak meedoen als gewenst en de jury weet niet wie welke foto heeft gemaakt. De uitdaging voor andere deelnemers is om ook mooie foto's in te zenden en het de jury zo moeilijk mogelijk te maken om een winnaar te kiezen. Bij deze foto-opdracht is dat goed gelukt: er werden 82 foto's ingezonden. Een selectie van de inzendingen wordt getoond in het zomernummer van "Hangkouserieën", het donateurstijdschrift van de stichting. De Vrienden van Oud Hillegom hebben de Frans Out-galerij opgericht ter nagedachtenis aan eerste voorzitter Frans Out. Op die manier wil de stichting zijn bijdrage aan het erfgoed van Hillegom levend houden. De volgende opdracht is "Jong geleerd is oud gedaan" en foto's kunnen worden ingestuurd tot 1 mei naar emailadres: frans.out.galerij@gmail.com.