Afbeelding
Foto: innocent drinks

Kom mutsjes breien in Carlies huiskamer

Lisse n Wie haakt er aan en breit er mee, elke maandagmiddag in de huiskamer bij Carlie? Elke winter worden er door heel Nederland duizenden kleine mutsjes gebreid voor op de smoothies van innocent drinks. Per mutsje gaat er 0,20 euro naar het Nationaal Ouderenfonds.

Carlie uit Lisse steunt al voor de derde keer op rij de Goedgemutste Breicampagne van innocent (zie foto). Dit jaar wil Carlie samen gaan breien voor het goede doel. Samen is gezelliger dan alleen. Deelname aan de breicampagne is gratis en de koffie/thee met wat lekkers staat klaar. Iedere maandagmiddag van 13.30 – 15.30 uur is iedereen welkom om mee te breien en te haken. Wol en breinaalden zijn aanwezig en hoeven niet meegenomen te worden. Iedereen die het leuk vindt om te haken of te breien en op de maandagmiddag niets te doen heeft: haak aan of brei mee! Per keer kan men zich aanmelden bij Carlie via carlievanroosendaal@hotmail.com of 0252-413218. Kijk voor meer informatie op www.degoedgemutstebreicampagne.nl en www.ouderenfonds.nl/campagnes/goedgemutste-breicampagne. Dit mooie initiatief sluit perfect aan bij het Jaar Vol Ontmoeting waarin dialoogtafels, speeddaten voor vriendschap en het Festival der Ontmoeting werden georganiseerd door WelzijnsKompas.


Zondag Open met The Swinging Husband

Lisse n De Werkgroep Zondag Open, aangesloten bij de Stichting De Paraplu, organiseert jaarlijks een concertreeks met zangkoren en muziekensembles uit de regio.

Het volgende optreden betreft The Swinging Husband uit Lisse. De band is gestart in 1974 en de huidige bezetting bestaat uit: Ellen Capel (zang), Frits Landesbergen (vibrafoon), Adri Leest (bas), Rob van Leeuwen (gitaar), John Sedelaar (trompet, tenorsax, bugel en klarinet), Hans Zwetsloot (drums), Joop Zwetsloot (piano).

Bij het repertoire ligt het accent op mainstream jazz, waaronder blues, swing en Latin. Bij een eerder optreden vormde de uitvoering van 'The Girl from Ipanema' een van de hoogtepunten.

Fonds 1818

De uitvoering is op zondag 19 januari in De Beukenhof, Eikenlaan 2a. Aanvang 14.00 uur, einde circa 16.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Mede dankzij een donatie van Fonds 1818 is de toegang gratis, maar een vrijwillige bijdrage van de bezoekers in de organisatiekosten wordt beslist op prijs gesteld. Zie voor meer info ook de website www.deparaplu-lisse.nl.