Eetcafé Salvatori

LISSE n Eetcafé Salvatori begint woensdag 5 februari met team Janneke.

Een week later, 12 februari, gaat team Rob kokkerellen. Kom genieten en vergeet geen mok mee te nemen. Zaal open vanaf 17.30 uur, maaltijd tussen 18.00 en 19.30 uur. Kosten: volwassenen 5 euro en kinderen tot en met 12 jaar 3 euro. Aanmelden op 3 en 10 februari bij Anneke Boogerd via 06 41970366. Buurtbewoners kunnen bellen tussen 08.30 en 9.00 uur, vrije aanmelding tussen 09.00 en 09.30 uur. Maximaal twee aanmeldingen per belletje.


Opnieuw staking

Regio n Tientallen Sophiamedewerkers sluiten aan bij de grotere manifestaties in Amsterdam en Rotterdam: 30 en 31 januari legt een groot aantal van de bijna 700 medewerkers van de 28 Sophia Scholen haar werkzaamheden neer om aandacht te vragen voor het verschil in salaris tussen basis en voortgezet onderwijs, de te hoge werkdruk en het lerarentekort.

Veel collega's willen juist in de Duin- en Bollenstreek zichtbaar in gesprek met elkaar en het publiek. Een van de initiatieven betreft een fietstocht door de regio. De start vindt plaats op basisschool De Schapendel in Noordwijk. Sophiamedewerkers rijden een route door de Duin- en Bollenstreek, waarbij steeds meer collega's aansluiten. Onderweg en tijdens de stops gaan zij met elkaar in gesprek over mogelijke oplossingen voor het onderwijs in de toekomst. De touwtjes, die iedere medewerker meebrengt, worden aan elkaar geknoopt, waarbij de symboliek duidelijk mag zijn. De bol touw die onderweg zal ontstaan, wordt aan het einde van de fietstocht rond 13.30 uur door naar verwachting 115 medewerkers aangeboden aan het CvB in Voorhout. "Als hart onder de riem, omdat het CvB ons steunt", geeft Evelijn Sanders aan, directeur van de Schapendel en samen met haar team initiator van de actie. "Samen zetten we onze schouders eronder".