Word gastvrouw of -heer bij Adamas Inloophuis of oncologiecentrum

Regio n Het Adamas Inloophuis is op zoek naar nieuwe gastvrouwen/-heren voor 4 uur in de week op locatie oncologiecentrum Spaarne Gasthuis of het inloophuis in Nieuw-Vennep. Op 3 april begint de basistraining voor nieuwe vrijwilligers.

De gastvrouwen/-heren begeleiden de gasten in hun proces met kanker. Door met ze te praten, maar vooral te luisteren. Door te begrijpen waar hun behoefte ligt. Door ze kennis te laten maken met diverse activiteiten. Niet alleen in het inloophuis, maar ook in het oncologiecentrum Spaarne Gasthuis, waar ze aanwezig zijn in de wachtkamers van de poli en bestralingsruimtes van Antoni van Leeuwenhoek, de dagbehandeling en huiskamer. Zij bieden een luisterend oor of zijn er voor niet-medische vragen van de patiƫnten en voor de naasten. Als gastvrouw/-heer ben je een zeer waardevolle aanvulling op de medische zorg die ze krijgen in het ziekenhuis.

Marcia de Groot (51), woonachtig te Lisse: "Adamas heeft mij zoveel gebracht, ik leer nog steeds iedere dag en vind het geweldig om het verschil te kunnen maken. Niet alleen voor gasten en naasten, ook voor vrijwilligers. Zij zetten zich liefde in om het verschil te kunnen maken voor gasten en naasten."

Kan je goed luisteren, maak je makkelijk contact en ben je invoelend? Ben jij sociaal vaardig, empathisch en kan jij onze gast en diens behoefte centraal stellen? Het vermogen om te improviseren en een praktische instelling worden zeer gewaardeerd. Het is een pre als je uit eigen ervaring weet wat de impact van kanker is. Door workshops, trainingen en werkervaring krijg je de mogelijkheid om te groeien in je werk en in wie je bent. Op vrijdag 3 april, vrijdag 17 en zaterdag 18 april van 9.00 - 16.30 uur is de basistraining voor nieuwe vrijwilligers. Interesse? Meld je aan: www.adamas-inloophuis.nl/steun-ons/word-vrijwilliger.