Bij een Sing-In gaat het om het plezier van samen zingen. | Foto: pixabay
Bij een Sing-In gaat het om het plezier van samen zingen. | Foto: pixabay Foto: pixabay

Sing-In bij Muziekschool 't Muzenhuis

Lisse n Directeur van muziekschool 't Muzenhuis Hans Keune organiseerde in het verleden regelmatig Sing-Ins, lekker ongecompliceerd zingen met een groep mensen die daar plezier in heeft. Dit wil hij weer gaan oppakken.

Zo'n Sing-In betekent eenstemmig zingen zonder moeilijke repetitites, met liedjes die variëren van jazz en pop tot musical en operette. Je leeftijd maakt niet uit, jong en oud is welkom. En zelfs al heb je een stem om 'cokes mee te kloppen', kan je gewoon meedoen. Het gaat om het plezier van zingen met elkaar.

Keune begon er ooit op maandagochtend in 1988 mee in Heemstede. Bij de eerste Sing-In waren er vijf dames en heren, bij de tweede ochtend al tien, en dat liep op tot tachtig à honderd enthousiaste dames en heren. Bij soortgelijke evenementen op vrijdagavond in een kerk te Haarlem waren wel vierhonderd mensen aanwezig.

Nu 't Muzenhuis al weer vele jaren in Lisse muzieklessen verzorgt, heeft Keune besloten om vanaf 3 februari ook in Lisse op de maandagmorgen met een Sing-In van start te gaan, van 10.00 tot 11.45 uur. Inschrijven is niet nodig, je komt wanneer je zin hebt om te zingen en voor deelname betaal je 5 euro per ochtend. Muziekschool 't Muzenhuis zit aan de Vivaldistraat 6. De ingang is naast 't Poelhuys. Info? Bel dan met 0252 – 422 733 of kijk op www.muzenhuis.nl.


Lezing en liederen over de jonge Rembrandt

Lisse n In 't Huys Dever is zaterdag 1 februari om 20.00 uur in het verlengde van het voorbije Rembrandtjaar de voorstelling De jonge Rembrandt bij te wonen.

Matthias Rozemond schreef het boek 'Het spel van licht en donker' over de jonge Rembrandt en geeft hierover een lezing. Margot Kalse maakte een liederenprogramma dat hierop aansluit. Earl Christy begeleidt Margot op de luit. De lezing laat de luisteraar kennismaken met de relatief onbekende jonge Rembrandt. Hoe vond hij als molenaarszoon zijn weg in het schildersmilieu? Welke invloed hadden zijn familie en zijn Leidse vriendenkring? Een bijzondere rol is hierbij weggelegd voor de 'Anatomische Les', het doek waarmee de 25-jarige schilder zichzelf definitief op de kaart zette. En dat terwijl hij er eigenlijk iets heel anders mee beoogde… Er zijn liederen van Constantijn Huygens, de ontdekker van het genie Rembrandt, en Arminiaanse strijdliederen. Verder zingt Margot mooie, leuke, vrolijke en droevige liederen uit de Top 40 van de Gouden Eeuw.

Kaarten voor deze combinatie van lezing en liederen kosten 15 euro. Deze zijn te bestellen op kasteeldever@gmail.com of 0252- 411430.