Levy Van Nobelen van de Waterval leest voor in de bieb

Lisse n In de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A kunnen kinderen elke laatste woensdag van de maand komen luisteren naar verhalen. Drie heel actieve vrijwilligers met veel voorleeservaring lezen om en om voor op zo'n woensdag en gaan met de kinderen na afloop knutselen rond het thema van het boek.

Op 12 februari maakt de bibliotheek hier een uitzondering op. Op die dag komt om 14.30 uur namelijk supervoorlezer en leerling van de Waterval Levy van Nobelen voorlezen in de bibliotheek. Levy heeft een passie voor (voor)lezen en heeft zelf de bibliotheek benaderd met de vraag of hij dit ook eens een middag in de bibliotheek zou kunnen doen. Niemand kan de enthousiaste en doortastende Levy wat weigeren en ook de bibliotheek ging direct met hem in zee.

Levy helpt op school andere kinderen met lezen en leest ook zelf geregeld voor. "Door lezen leer je heel veel, lezen maakt je wijzer!", vindt hij. Door voor te lezen stimuleer je het plezier in lezen, waardoor kinderen als ze zelf gaan lezen een voorsprong hebben.

'Mag ik eens komen voorlezen?'