Gluren bij De Meerkoet

LISSERBROEK n In de Haarlemmermeer wordt zondagmiddag 9 februari het huiskamerfestival Gluren bij de Buren georganiseerd.

Ook dorpshuis De Meerkoet stelt zijn 'huiskamer' open deze middag. Om 12.45 uur, 14.15 uur en 15.45 uur zullen The old Strangers een spetterend optreden verzorgen op het podium van het dorpshuis.

Deze rock-'n-rollband speelt onder meer nummers uit de jaren 60 en 70 en weet er altijd een feestje van te maken.

De voetjes mogen dus van de vloer!

Toegang is gratis en de zaal is open vanaf 12.30 uur. Het adres van De Meerkoet is Krabbescheerstraat 1.


Flitscontrole op verzoek

streek n De politie Bollenstreek Noord gaat op aanvraag controleren op snelheid. Dat moet de verkeersveiligheid in de regio verbeteren.

Inwoners kunnen met een persoonlijk bericht op facebook, insta of twitter van politie Bollenstreek Noord melden in welke straat of wijk te hard wordt gereden, op welke dagen of tijdstippen en in welke richting.

Agenten van Bollenstreek Noord proberen dan ter plaatse een snelheidscontrole te houden en laten vervolgens de resultaten daarvan horen.

De controle-aanvragen kunnen worden gedaan voor Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout en De Zilk.

Op woonerven en 30 kilometer-zones worden er geen controles gedaan als er geen snelheidsbeperkende maatregelen zijn getroffen.


Kleuterbieb in de bibliotheek

Hillegom n Samen met je (klein)kind luisteren naar een verhaal. Dat kan woensdag 12 februari in de bibliotheek aan de Sportlaand. Peuters en hun (groot)ouders of oppas mogen komen luisteren, spelen en dansen.

Start 10.30 uur en de toegang is gratis, maar reserveer wel een kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

De basis voor lezen en leesplezier wordt al in de eerste levensjaren gelegd.

Tijdens de Peuterbieb wordt spelenderwijs aandacht besteed aan het taalgevoel en de woordenschat van kinderen door samen te lezen en ontdekken met leeftijdsgenootjes.

De verhalen prikkelen de fantasie en deze wordt gebruikt er muziek wordt gemaakt, gedanst en gespeeld. Voor ouders en begeleiders is de Peuterbieb ook gezellig en leerzaam, zij krijgen leestips en delen ervaringen met elkaar.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.