Lisse n Bij buurthuis Salvatori, Wagenstraat 33, is maandag 10 februari een schilderworkshop te volgen.

De workshop wordt gegeven door Tonny van Viegen en duurt van 13.00 tot 15.00 uur. Deelname kost 7 euro, inclusief materiaal en het is voor beginners en gevorderden. Werk van Tonny is momenteel te zien de etalage van Kanaalstraat 17. Meer info? Stuur een mail naar tonnyvanviegen@me.com.

Winterdrive van Bridge Club Lisse

Lisse n Bridge Club Lisse houdt zondag 9 februari de vijfde winterdrive van het seizoen 2019-2020 in 't Poelhuys aan de Vivaldistraat 4.

Inschrijven kan via de mail: tc.bclisse@gmail.com, via de website www.nbbclubsites.nl/club/9020/ of telefonisch: 06-18941739. De drive start om 14.00 uur. Graag om 13.40 uur aanwezig in verband met de betaling. De kosten bedragen 10 euro per paar, dit is inclusief twee hapjes, niet-leden NBB betalen 0,50 euro extra per persoon. Naast de nummers 1 van elke lijn is er voor andere paren in elke lijn kans op een prijs. De winterdrives staan open voor alle bridgers. Men kan ook inschrijven voor een uitgebreid Chinees buffet na afloop van de drive. Het buffet begint om 18.00 uur. De kosten hiervoor bedragen 11 euro per persoon.

BV Lisse verslaat Utrecht Bulls

BASKETBAL n BV Lisse heeft zaterdagavond tegen de Utrecht Bulls duidelijke taal gesproken. In eigen huis won de tweede divisionist ruim, de eindstand bedroeg 96-60.

Door Sander Korteweg

Op de goede verdedigende uiting vorige week tegen BV Amsterdam hoopten de mannen voort te kunnen borduren tijdens deze wedstrijd. Kleine kanttekening, Maurijn Spierenburg (afwezig) en Sander Korteweg (geblesseerd) konden deze wedstrijd niet aan deze wedstrijd deelnemen. Het eind van de warming-up werd door beide ploegen in stilte doorgebracht om het helikopterongeluk van Kobe Bryant, zijn dochter en zeven anderen te herdenken. De stilte eindigde in een luid applaus.

In het eerste kwart vloog BV Lisse uit de startblokken. De heren stonden al op 12 punten voordat de tegenstander op het bord verscheen. Het kwart eindigde in 31-4. De wedstrijd leek gespeeld, maar in het tweede kwart liepen de Bulls in: met 50-27 begon de rust. Coach Metin gaf zijn team mee om de verdedigende energie van het eerste kwart weer op te pakken. Dat lukte. Het derde kwart werd gewonnen met 22 tegen 10, waardoor het scorebord op 72-37 kwam te staan. Het laatste kwart was daarmee slechts een formaliteit geworden. De honderd werd niet gepasseerd, het werd 96 tegen 60.