Afbeelding
Foto: pr

Bollenboulevard in handen van Keukenhof

LISSE n Keukenhof is sinds vorige week eigenaar van de Bollenboulevard. Onduidelijk is of daar komend jaar nog bollen worden verkocht. Keukenhof is met de ondernemers in gesprek.

Voorzitter Henk Westerhof van brancheorganisatie Anthos is blij met de aankoop van de boulevard door Keukenhof: "Als daar in de toekomst nog bollen worden verkocht, dan kunnen we ervan uitgaan dat dit geen voorjaarsbloeiers meer zijn. Keukenhof staat voor kwaliteit, dus dan komt het goed." Anthos en belangenbehartiger KAVB strijden al jaren tegen de verkoop van bollen van slechte kwaliteit. Uit bloeiproeven bleek dat de bollen die op de boulevard werden verkocht vaak niet opkwamen. Westerhof: "We hebben daar de bewuste ondernemers ook wel over gesproken en wat ons betreft mogen ze best bollen verkopen, maar wel van goede kwaliteit en geen voorjaarsbloeiers."

De grond langs de provinciale weg N208 was eerder van de provincie Zuid-Holland, maar de gemeente Lisse nam de boulevard over van de provincie na jaren steggelen over het onderhoud van de strook. Lisse verkocht de grond door aan Keukenhof, geheel volgens het besluit dat in november 2019 door B en W is genomen.

Een woordvoerder van de gemeente laat aan de redactie van het blad Greenity van CNB weten dat de verkoop van bollen nu 'in eerste aanleg' een zaak van Keukenhof is. Wel blijft het nodig om een standplaatsvergunning aan te vragen bij de gemeente. "Die wil de bollenverkoop op de strook graag behouden, omdat het als erfgoed wordt gezien met een positieve invloed op het toerisme. De gemeente had het echter verschillende malen aan de stok met de uitbaters van de kramen, over de kwaliteit van de uitgestalde waar."


Ebonit Saxofoonkwartet in Koetshuis Keukenhof

Lisse n In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof treedt zondag 16 februari het Ebonit Saxofoonkwartet op, bestaande uit Alberto Tárraga Alcañiz (sopraan saxofoon), Dineke Nauta (alt saxofoon), Mateusz Pusiewicz (tenor saxofoon) en Paulina Kulesza (bariton saxofoon).

Het Ebonit Saxofoonkwartet is een jong ensemble, opgericht in 2011. Het trad op in de belangrijkste concertzalen van Nederland en ook in het buitenland is de groep veelgevraagd. Het Ebonit Kwartet was succesvol bij tal van internationale concoursen. In het seizoen 2016/2017 waren ze finalisten in de Dutch Classical Talent Award Competition. De debuut-cd 'The Last Words of Christ' werd genomineerd voor een Edison Klassiek 2016. De tweede cd 'Arabesque' werd in de Volkskrant omschreven als 'pure magie'. Bij dit concert spelen ze het Engelse programma 'Molly on the Shore', met muziek van Britten, Walton, Dowland, Grainger, Whalley en Florio. Aanvang 14.00 uur. Koetshuis open vanaf 13.30 uur. Kaartverkoop/reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl, cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch 0252-465555.