Herinneringen aan de bevrijding van Lisse

WO2 n Nederland viert dit jaar 75 jaar leven in vrijheid. De redactie van LisserNieuws bezocht in dit kader mevrouw Dien van der Burgh-de Jonge uit Rotterdam, die de Tweede Wereldoorlog in Lisse meemaakte. Destijds woonde ze in de Prins Hendrikstraat. Zij weet nog veel van de laatste oorlogsmaanden en de bevrijding. Het interview staat op pagina 17.

De mooiste herinnering die Dien aan de bevrijding heeft is een nieuwe geruite jas die ze kreeg. Na jaren van afdankertjes en verstelde kleding was die nieuwe jas als een droom die uitkwam, vertelde ze.

De redactie is benieuwd naar andere mooie herinneringen aan de bevrijding. Was dat de smaak van chocolade die de bevrijders meebrachten? Of die leuke Engelse soldaat? Waren het de vele onderduikers die weer tevoorschijn konden komen? Of alleen al het feit dat je niet meer bang hoefde te zijn omdat de oorlog voorbij was?

Misschien heeft u dit soort herinneringen van uw ouders of grootouders ooit vernomen, of wellicht heeft u zelf de bevrijding bewust meegemaakt. Stuur dan uw allermooiste herinnering aan alles rond 5 mei 1945 naar redactie@lissernieuws.nl. Wij komen er in aanloop naar de festiviteiten op terug.