ISD: nieuwe contracten voor hulpmiddelen

REGIO n De ISD Bollenstreek heeft voor de levering van hulpmiddelen, woningaanpassingen en trapliften nieuwe contracten afgesloten voor maximaal vijf jaar.

Per 1 februari 2020 heeft de ISD Bollenstreek met drie leveranciers (Medipoint, Meyra Retail & Services en Welzorg Nederland) een contract afgesloten voor de levering van hulpmiddelen, met twee leveranciers (Woning op maat van Welzorg en Meyra Wooncare) voor woningaanpassingen en met één leverancier (Otolift) voor trapliften. De leveranciers en de ISD Bollenstreek zijn gezamenlijk verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de burgers die recht hebben op een hulpmiddel, een woningaanpassing of een traplift, snel en goed geholpen worden. Partijen zetten zich in voor een goede dienstverlening aan burgers van de ISD-gemeenten. Voor burgers met een bestaande voorziening hebben de contracten geen consequenties. Zij blijven hun bestaande voorziening houden. Alleen voor nieuwe voorzieningen gelden de nieuwe contracten.


Gemeente en Stek bezoeken elkaar

LISSE n Onlangs hebben burgemeester Lies Spruit en Stek-bestuurder Hans Al een dag in elkaars werkomgeving rondgelopen. Er bleken veel raakvlakken in beide organisaties.

Door Arie in 't Veld

"Eigenlijk kom je elkaar alleen bij officiële gelegenheden tegen, maar dit was iets anders. Stek en de gemeente zijn twee aparte werelden, maar hebben toch met elkaar te maken", vertelde Spruit. "Zo keek ik ervan op dat eenderde van de inwoners van Lisse in een huis van Stek woont. Een aparte ervaring was het om in de centrale van de klantenservice mee te lopen. Alleen al op een maandag komen er zo 400 meldingen binnen." Hans Al zei dat veel mensen die contact zoeken met Stek, dat ook doen met de gemeente. "Zoals op het gebied van de warmtetransitie. Ons bezit gaat daarin mee en is het dus van belang om te weten hoe hierover in het gemeentehuis wordt gedacht. Ook wat betreft social media kunnen we het nodige van elkaar leren." De burgemeester zei dat de gemeente zich manifesteert op het sociaal domein en de woningcorporatie daarin een belangrijke speler is. "Ik heb van het bezoek veel opgestoken en mij smaakt het eigenlijk wel naar meer om op deze manier met het bedrijfsleven nader kennis te maken." Al zei ook dat Stek een kijkje achter de schermen heeft gekregen als het gaat om sociale problemen en bijvoorbeeld de politie. "We zijn in feite allebei erg tevreden over het wederkerige bezoek waarvan we veel hebben opgestoken."