Afbeelding
Foto: VALERIE KUYPERS

Jonge Ondernemers Prijs

Hillegom n In het Fioretticolleg Hillegom is donderdag 26 maart de derde editie van de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek.

Onderdeel van de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek is de MeerBusiness Students Award. Deze Award wordt beschikbaar gesteld door MeerBusiness Duin & Bollenstreek en wordt gewonnen door één van de elf mini-ondernemingen van het Fioretti college Hillegom.

Tijdens de studie mogen de leerlingen van het Fioretti college een mini onderneming starten en uiteindelijk weer liquideren.

Zo leren zij alle facetten van het ondernemen. Te beginnen met het verwerven van aandelenkapitaal, de keuze van het product, het verdelen van de taken, etcetera.

Dan volgt het belangrijkste onderdeel, het verkopen van het product en uiteindelijk proberen een winstmarge over te houden om de aandeelhouders hun startkapitaal terug te geven, het liefst met een beetje rendement. Daarna volgt de liquidatie en is het project afgerond. Als onderdeel van het geheel doen alle ondernemingen mee aan de MeerBusiness Students Award.

Daarvoor worden zij vrijdag 14 februari verwacht in de raadszaal van de gemeente Hillegom en zullen zij voor een jury hun project mogen uitleggen.

De jury bestaande uit wethouder Jan van Rijn, adjunct Directeur Dennis Kortekaas van Fioretti college, ondernemers Koos Burgmeijer van EE care, Carla Kruyt namens Svala Volvo en journalist Paul de Vlieger van het Haarlems Dagblad.

Uiteindelijk zullen drie mini-ondernemingen worden genomineerd en mogen plaatsnemen aan de VIP tafel tijdens de uitreiking van de Jonge Ondernemingsprijs Bollenstreek en wordt op dezelfde avond de beste mini onderneming van 2020 bekend gemaakt.


Gedeputeerde Floor Vermeulen in Politiek Café

Hillegom n Net als vier jaar geleden, is gedeputeerde Floor Vermeulen aanwezig in het Politiek Café Hillegom. Hij is bereid gevonden om zijn ambities en die van het huidige college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (VVD, CDA, CU/SGP, GL, PVDA) uit te leggen.

Na de laatste Provinciale Statenverkiezingen is Vermeulen, namens de VVD, als gedeputeerde verantwoordelijk voor uitvoering van onder andere de portefeuilles Verkeer en Vervoer, Bestuur en maatschappij en Vergunningverlening.

Het politiek café is dinsdag 18 februari, aanvang 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur. De bijeenkomst is openbaar en de koffie is gratis. Het Hillegoms Politiek Café wordt georganiseerd in Villa Flora, Hoofdstraat 55. | Foto: Valerie Kuypers.