Hulp bij belastingaangifte

Hillegom n WelzijnsKompas biedt inwoners van Hillegom hulp bij hun belastingaangifte over het jaar 2019.

Vrijdag 13 en zaterdag 14 maart zijn er vrijwilligers in dienstencentrum Elsbroek aan de Abellalaan 1 aanwezig om te assisteren bij het invullen van de belastingpapieren. Om in aanmerking te komen voor de hulp moeten particulieren in bezit van geldige DigiD of machtigingscode; een vermogen hebben dat lager is dan 50.000 euro (buiten de eigen woning), alleenstaand zijn onder de inkomensgrens van 35.000 euro of gehuwd/samenwonend onder de gezamenlijke inkomensgrens van 48.000 euro.

Aanmelden voor de gratis hulp kan via de receptioniste van WelzijnsKompas.

WelzijnsKompas is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 op (0252) 757 100. Inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst.


Omgaan met verlies tijdens Alzheimer Café

Hillegom n Het Alzheimer Café is dinsdag 18 februari in de grote zaal van Bloemswaard, Garbialaan 3. Peter Lelieveld bespreekt deze avond het onderwerp: Omgaan met verlies.

Er wordt gesproken over het steeds afstand moeten doen van mogelijkheden in je leven. Onder meer met vragen als: 'Hoe ga jij en jouw omgeving hier mee om? Wat doet dit met je gevoel? Hoe liggen de verschillen in beleving van alle betrokkenen? Wat zijn de moeilijkste momenten? Op welke manier lijkt dit op bekende vormen van afscheid nemen? Welke vorm van afscheid nemen past het beste bij jou en hoe kun je elkaar steunen?'

Het Alzheimer Café is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, partners, familie, zorgverleners en andere belangstellenden. De toegang is gratis inclusief consumpties.

Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.


Opening pop-upgalerie in pand Kanaalstraat 21

Lisse n Galerie Twintig is een vernieuwende galerie, waarbij de kunstenaar echt het belangrijkste is. De galerie heeft geen vaste locatie, maar trekt door het land. Ook wordt België aangedaan, deze zomer. Er is vernieuwende kunst te zien, van zeer hoge kwaliteit, met passie gemaakt.

De opening van Galerie Twintig is op donderdag 20 februari aan de Kanaalstraat 21, een prachtige pop-uplocatie in het hart van Lisse. Die dag kunnen bezoekers er van 17.00 tot 21.00 uur terecht. Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 februari is de galerie geopend tussen 13.00 en 17.00 uur. In totaal is de tijdelijke galerie dus slechts vier dagen te bezoeken.

Sterren op het doek

Er hangt onder meer een topstuk van Yvonne Heemskerk, de winnares van het Omroep Max tv-programma 'Sterren op het doek'. Zij schilderde destijds actrice Caroline de Bruijn.

Ook is in Galerie Twintig een geweldig doek te zien van een kunstenaar die onbekend wenst te blijven. Zo behoudt hij zijn creativiteit, en maakt hij ongeremd, heftige kunst. Dit past precies in de doelstelling van de galerie. Kom dus gerust langs en laat je verwonderen door de kunst.