Watersnood in de Bollenstreek

LISSE n Bij Vereniging Oud Lisse is op dinsdag 18 februari een lezing van Harrie Salman over 'Watersnood in de Bollenstreek'.

Door Arie in 't Veld

De Noordwijkse cultuurhistoricus Salman zal op deze avond in de Havendwarsstraat 4 spreken over het ontstaan en de ontginning van het landschap in de Bollenstreek, over de vroege bewoners en hun manier van leven, en over de oplossing van de waterproblemen. Door de verzanding van de Rijn rond 1163 kon het water uit de Bollenstreek niet meer naar de Noordzee stromen. Er moest veel worden gedaan om het via Spaarndam af te voeren naar het IJ. Het beheer van het water werd de basis voor de succesvolle economie van de streek die later de Bollenstreek is genoemd. Lisse krijgt in deze ook de aandacht die het verdient. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Niet-leden betalen 3 euro entree. Nadere informatie per e-mail: info@oudlisse.nl.


Stormschade

LISSE n Storm Ciara heeft ook in Lisse voor schade gezorgd. De brandweer kreeg meldingen binnen uit de Laan van Rijckevorsel, de Sportlaan en de Westelijke Randweg, waar platen van het dak van het Total tankstation rondvlogen. Niemand raakte gewond.