Deze Franse film is een universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde. | Foto: pr
Deze Franse film is een universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde. | Foto: pr Foto: pr

'Portrait de la jeune fille en feu' bij Filmhuis Lisse

Lisse n Het Filmhuis Lisse draait dinsdag 18 februari om 20.00 uur in Floralis de Franse speelfilm Portrait de la jeune fille en feu van de Franse regisseuse Céline Sciamma.

In Cannes bekroond kostuumdrama over de onmogelijke liefde tussen de adellijke Héloïse en de kunstenares die is ingehuurd om haar in het geniep te portretteren. Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde.

Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw krijgt kunstenares Marianne de opdracht om het portret van Heloïse te schilderen. Met dit portret willen haar ouders het huwelijk met een Milanese edelman bevestigen. Maar de eigengereide Heloïse voelt niks voor dat huwelijk. Dus moet Marianne het portret maken zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. Dit verwerkt ze stiekem tot een schilderij. Zo ontstaat een aantrekkingskracht tussen beide vrouwen, die hen meesleept in een emotionele maalstroom.

De kassa van Floralis aan het Floralisplein 69 is vanaf 19.30 uur open. Losse bezoekers betalen 7 euro, leden betalen, op vertoon van hun ledenpas, 6 euro. Dit kan alleen contant. Het reserveren van plaatsen of kaartjes is niet mogelijk.


't Poelhuys decor voor klaverjasmarathon

Lisse n In 't Poelhuys, Vivaldistraat 4, wordt zaterdag 21 maart vanaf 10.00 uur een klaverjasmarathon gehouden.

Iedereen die kan klaverjassen is welkom om mee te doen. Er wordt Rotterdams gespeeld met verplicht gaan.

Om 09.30 uur staat de koffie klaar met iets lekkers erbij. Van 10.00 tot 18.00 wordt er geklaverjast. Tussendoor krijgen de deelnemers een kop soep met twee broodjes en tussendoor een warm/koud hapje. Daarna is er een Chinees buffet en de prijsuitreiking. De inleg voor deze gezellige dag bedraagt 30 euro per persoon en er zijn leuke prijzen te winnen.

Inschrijfformulieren liggen in 't Poelhuys en in De Beukenhof. Graag bij inlevering meteen betalen. Voor meer informatie kan men bellen naar Jantje Moed - 0641212398 of Jan Schenk - (0252) 861933.


Derde woensdag van de maand: seniorenmiddag 't Vierkant

LISSE n In café 't Vierkant vindt woensdag 19 februari voor de eerste keer een seniorenmiddag plaats van 14.00 tot 16.00 uur.

Eigenaren Frank en Heidy willen voortaan hun deuren op iedere derde woensdag van de maand wijd open zetten voor senioren. Die worden getrakteerd op koffie met gebak, er worden spelletjes gedaan en oud-Hollandse muziek gedraaid. Het doel: gezellig samen zijn en nieuwe contacten opdoen. De entree bedraagt 5 euro en opgeven is noodzakelijk via info@ac-media.nl.