Afbeelding
Foto:

Jazz en Klezmer door topmuzikanten in Flora

Hillegom n De laatste zondag van deze maand is 23 februari: tijd voor live jazz in Villa Flora.

Pianist Cees Diepeveen en drummer Rob Janse vormen een vaste invulling bij het jazzcombo en bassist Hans Brouwer hoort daar normaliter ook bij. Maar gezondheidsredenen beletten Brouwer het musiceren momenteel.

Contrabassist Jacques Kingma zal 23 februari deel uitmaken van het jazzcombo in de combinatie met gastsolist Tom van Noord op klarinet en saxofoon.

In het dagelijks leven werkt Van Noord als klarinettist bij de Luchtmacht Kapel en de saxofoon bespeelt hij vooral voor jazz- en amusementsmuziek. Bij het optreden in Villa Flora worden ook enkele Klezmer nummers (muziek vanuit de Joodse cultuur) gespeeld. Jacques Kingma is een doorgewinterde contrabassist die in de jaren zeventig deel uitmaakte van de internationaal befaamde Ted Easten Jazzband.

In die band heeft Kingma met een keur aan bekende Amerikaanse jazzmusici gespeeld, waaronder Buddy Tate, El Grey, Jimmy McPartland en maakte meer dan vijftig jazzelpees.

Kingma is tot op de dag van vandaag de vaste bassist bij The Dutch All Stars Jazzband (DAS), waarmee in binnen- en buitenland opgetreden wordt.

Het jazzoptreden op 23 februari in Villa Flora aan de Hoofdstraat 55 duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Afbeelding