Afbeelding
Foto:

Sportieve ontmoetingen met gezonde lunch

Hillegom n De nieuwe activiteit Samen Gezond is er voor mensen die openstaan voor nieuwe ontmoetingen en gezonder en fitter door het leven willen gaan. Op maandag 16 maart vindt van 10.00 tot 13.00 uur de eerste van acht bijeenkomsten plaats in Sportcentrum De Vosse aan de Vosselaan 152.

Elke bijeenkomst verzorgt Paul de Bree, buurtsportcoach bij SportSupport, een sportieve activiteit waaraan iedereen op zijn of haar niveau kan deelnemen. Daarnaast schuiven sprekers op het gebied van een gezonde leefstijl aan om meer te vertellen over bijvoorbeeld lichaamsbeweging en voeding. Uiteraard is er ook ruimte voor kennismaken en bijpraten met elkaar.

De activiteit wordt wekelijks afgerond met het samen bereiden en nuttigen van een gezonde lunch.

Samen Gezond is een gezamenlijk initiatief van WelzijnsKompas, Sportfondsen Hillegom en Hillegom in Beweging. De bijeenkomsten vinden plaats op maandag 16, 23 en 30 maart, 6 en 20 april, 4, 11 en 18 mei. De groep bestaat uit minimaal acht tot maximaal vijftien deelnemers. De kosten voor acht bijeenkomsten, inclusief lunch, bedragen 24 euro. Iedereen vanaf 23 jaar is welkom. Mocht het niet mogelijk zijn om aan de eerste editie Samen Gezond deel te nemen, dan is het mogelijk om aan te melden voor de volgende editie die in september start.

Voor aanmelding of meer informatie zie www.hillegominbeweging.nl of neem contact op met Carlijn French, buurtwerker WelzijnsKompas, 0252-757100, info@welzijnskompas.nl.


KIES-training voor kids van gescheiden ouders

Hillegom n De KIES (Kinderen In Een Scheiding) spel- en praatgroep is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar waarvan de ouders gaan scheiden of gescheiden zijn.

In een KIES-groep praten professionals met kinderen over wat ze moeilijk vinden. Hij of zij hoort hoe anderen daarmee omgaan en oefent met het vragen stellen en vertellen van dingen.

Al pratende kunnen ze zichzelf en de scheiding beter begrijpen. De training vindt plaats aan de hand van verschillende activiteiten zoals spel, tekenen, schrijven en toneel.

De ervaring leert dat kinderen met veel plezier deelnemen.

Er zijn acht wekelijkse bijeenkomsten van 15.30 tot 16.30 uur en twee ouderbijeenkomsten.

De training start op vrijdag 21 februari bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Hillegom aan de Abellalaan 1.

De bijeenkomsten zijn gratis.

Voor aanmelden of informatie zie www.cjgcursus.nl.